Evo Morales için yakalama kararı çıkarılacak

Bolivya'da muhalefet ve ordunun baskı ve tehdidi ile zorla istifa ettirilen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales için yakalama emri çıkarılacak.

DÜNYA 15.12.2019, 10:47
Evo Morales için yakalama kararı çıkarılacak

Bolivya basınında yer alan haberlere göre, cunta tarafından geçici devlet başkanlığına getirilen sağcı muhalif Jeanine Anez, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales hakkında isyana teşvik ve terörizm iddiasıyla yakalama emri çıkarılacağını açıkladı.

Bolivya Savunma Bakanı Fernando Lopez'in bu yöndeki açıklamalarını anımsatan Bolivya geçici devlet başkanı Jeanine Anez, siyasi sığınmacı olarak Arjantin'de bulunan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in Bolivya'ya geri dönmesi durumunda adalet karşısına çıkması ve hesap vermesi gerekeceği tehdidinde bulundu.

Bolivya'da 20 Ekim'deki tartışma yaşanan seçimleri ilk turda kazanan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, hile iddiaları ile sokaklara dökülen ve şiddet eylemlerine dönüşen muhalif protestolar, polisin isyanı ve nihayetinde ordunun istifa tehdidinin ardından görevi bırakmış ve siyasi sığınma davetinde bulunan Meksika'ya gitmişti.

Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi'nin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez'in göreve getirildiği Bolivya'da, çoğunluğu yerlilerden oluşan Jeanine Anez karşıtları günler süren protesto gösterileri düzenlemiş, güvenlik güçlerinin protestoculara sert müdahalesinde 30’dan fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Jeanine Anez, protestoculara müdahale ederken ölümlerine neden olan güvenlik güçlerinin yargılanamayacağına ilişkin yasal düzenleme yoluna gitmesi, ölüm sayısının artmasına neden olmuştu.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales birkaç gün önce Meksika'dan Arjantin'e geçmişti.

Yorumlar (0)