Evo Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Bolivya'da protestolarla istifaya zorlanan Devlet Başkanı Evo Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

DÜNYA 11.11.2019, 09:41 11.11.2019, 14:30
Evo Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Bolivya'da günlerdir devam eden protestolar kapsamında istifa etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Evo Morales, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Evo Morales, "Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor." paylaşımında bulundu. 

Morales'in sosyal medya üzerinden yakalama kararını eleştirmesinin ardından, Morales'e muhalif Santa Cruz Sivil Komitesi Başkanı Luis Fernando Camacho da yakalama kararını teyit etti.

Fernando Camacho kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tweet atarak, "Güvenlik güçleri saklandığı yerde, Chapre'de Morales'i arıyorlar. Askerler, başkanlık uçağına el koydular." ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da 20 Ekim'deki başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet kanadı seçimlerde "hile" yapıldığını öne sürmüştü. Yükselen tansiyonun ardından taraflar destekçilerini sokaklara çağırmış ve ortalık karışmıştı.

Bir süredir devam eden protestolar sonucundan Evo Morales yeniden seçim düzenleneceğini açıklamış, protestocular ise Morales'in katılmayacağı seçimler yapılana kadar gösterilerine devam edeceklerini söylemişlerdi.

Dün Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman canlı yayında bildiri okuyup Morales'in istifasını istemiş, bunun ardından Morales başkanlık görevini bıraktığını açıklayarak bu durumu "darbe" olarak adlandırmıştı. Morales, halkın daha fazla zarar görmemesi için istifa kararı aldığını söylemişti.

Yorumlar (0)