Eurovision şarkısında Meghan Markle’a “saç” göndermesi olay oldu

Eurovision 2022 elemeleri tüm hızıyla devam ederken ilk elemede sahneye çıkan Sırbistan’ın şarkıcısı kısa sürede gündeme oturdu. Sırp şarkıcı Konstrakta, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin gelini Meghan Markle’a gönderme yaparak “Burada önemi çok yok ancak yine de medyada odak noktası olan tüm insanları temsil edebiliyor.” ifadelerini kullandı. Sırbistan’ın Eurovision şarkısında da yine Markle’a atıfta bulunularak “derinlemesine nemlendirilmiş saçından” bahsedildi. 

DÜNYA 13.05.2022, 10:24 14.05.2022, 09:50
Eurovision şarkısında Meghan Markle’a “saç” göndermesi olay oldu

Eurovision 2022 heyecanı, eleme turlarıyla devam ediyor. Son gerçekleştirilen eleme yarışmasında Sırbistan’ı temsilen sahneye Sırp şarkıcı Konstrakta çıktı. Şarkıcı, “Corpore Sano” isimli bir şarkı seslendirdi. Şarkı adının Türkçe karşılığı ise “Sağlıklı Bir Bedende” olarak yankı buldu. Ancak Sırbistan’ın izleyicileri şaşırtan tek yanı, Konstrakta’nın performansı değildi. Corpore Sano’da, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin gelini Meghan Markle’a göndermede bulunuldu. Şarkının bir kısmında geçen “derinlemesine nemlendirilmiş saç” ifadesinin Markle’ı betimlediği öğrenildi. 



Şarkı, adeta Markle’a ithaf edilmiş gibi

Kraftwerk grubunun müziğini çağrıştıran Corpore Sano isimli şarkı, “Meghan Markle’ın sağlıklı saçlarının sırrı nedir?” ifadeleriyle başlıyor. Ardından Konstrakta, hidrasyonun önemi, gözaltı torbaları ve karaciğer rahatsızlıklarının ilişkisi hakkında iddialardan bahsediyor. Bu sırada şarkıcı, bir güvenlik salonuna dönüştürülen sahnede, omuzlarında havlular olan dansçılarla birlikte ellerini yıkıyor. Bu ilginç şarkının nakaratında ise “Sanatçıların sağlıklı olması elzemdir. Tanrı bize sağlık bahşetsin!” sözleri yer alıyor. 



Şarkıda Sırp sağlık sistemi de eleştiriliyor

Şarkının tüm konusu ise Meghan Markle ile ilgili değil. Şarkının devamında, Sırp sağlık sistemi, sosyal ve siyasi normları da eleştiriliyor. Eurovision 2022 için belirlenen “Güzelliğin Sesi” (The Sound of Beauty) isimli temadan yola çıkarak hazırlanan şarkı, dayatılan güzellik sistemine bir tür eleştiri olarak görülüyor. Öte yandan Konstrakta, Meghan Markle’a yaptığı gönderme hakkında ise şunları dile getirdi: “Meghan Markle buralarda çok da önemli biri değil. Ancak medyanın odak noktasında bulunan tüm insanların bir tür temsili gibi. Kendisi benimle iletişim kurmadı ancak şarkımı dinlemesini isterim. Şarkı, sağlığı en yüce değer olarak gören bu atmosferi anlatan bir şarkıdır.”



İkinci yarı final bu akşam

Eurovision 2022’de ikinci yarı final bu akşam gerçekleştirilecek. Büyük final ise 14 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek. 

Yorumlar (0)