Etiyopya 2014 yılına girmeye hazırlanıyor

Kendisine göre bir saat ve takvim sistemi kullanan Afrika ülkesi Etiyopya yarın 2014 yılına girecek.

DÜNYA 10.09.2021, 21:18
Etiyopya 2014 yılına girmeye hazırlanıyor

Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya yarın 2014 senesine girecek.

Kendisine özgü saat ve takvim sistemini kullanan Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’da halk çarşı ve pazarlara akın edip yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

Yeni yıl öncesi Başbakan Abiy Ahmed, bir kutlama mesajı paylaşarak başkent Addis Ababa’da engelli ve yaşlılara yılbaşı hediyesi verdi.

Hasat döneminin başı olarak kabul ediliyor

Ülkede “Enkutataş” ismiyle anılan senenin ilk günü, yağışın sona ermesi ve hasat döneminin de başı olarak kabul ediliyor.

Etiyopya takvimi

Etiyopya takvimi güneş esaslı bir takvim. Eritre ve Etiyopya Hristiyanları için dini bir takvim olmasının yanında Etiyopya devletince bütün resmi işlerde de kullanılıyor.

Miladi takvimlerin tarih ilerleyişini de 7 sene 8 ay geriden izleyen Etiyopya takvimi, Mısır’daki Kıpti Hristiyanlarının kullanmış olduğu takvimle benzerlik taşıyor.

Kıpti takviminde olduğu gibi Etiyopya takvimi de 30 günden oluşan 12 ay ile 5 veyahut 6 artık günü içinde barındıran on üçüncü bir ay bulunuyor.

Gün sabah saat 6’da başlıyor

Kendisine özgü takvimin yanında farklı saat sistemini de kullanan Etiyopya halkı için gün saat 00.00’de değil sabah saat 06.00’da başlıyor.

12 saatlik iki farklı bölümden oluşuyor gün. 12 saatten oluşan ilk saat dilimi saat 06.00’da, ikinci saat dilimi ise 18.00’da başlıyor.

Yorumlar (0)