Esper: Suriye'de kalacak asker sayısı için karar verilmedi

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’de kaç Amerikan askerinin kalacağına ilişkin henüz kesin karar vermediklerini belirtti. 

DÜNYA 13.11.2019, 17:00 13.11.2019, 17:03
Esper: Suriye'de kalacak asker sayısı için karar verilmedi

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in dönmesini ve kendisini detaylar hakkında bilgilendirmesini beklediğini ifade etti.

Esper, "Milley’in tavsiyelerini dikkate alarak ya değişiklikler yapacağız ya da olduğu gibi onaylayacağız." ifadesini kullandı. 

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ne demişti?

Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'de bulunan üslerin yarısından fazlasından çıkan ABD ordusu, askeri varlığını petrol sahalarının olduğu yerlerde güçlendiriyor.

DEAŞ'a yönelik hava saldırılarıyla Eylül 2014'te Suriye'deki çatışmalara dahil olan ABD, 2015'ten itibaren üs ve askeri noktalar kurma faaliyetini hızlandırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçen yıl "Suriye'deki askeri varlığını çekmek istediğini" açıklamasına karşın Washington, bu ülkedeki askeri varlığını sürdürüyor.

Konuya ilişkin son açıklamayı, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley yapmıştı.

Milley, ABC kanalına verdiği demeçte Suriye'deki ABD askerlerinin sayısına ilişkin bir soruya, "Binden az, 500 civarında, hatta belki 600 kişi olabilir." yanıtını vermişti. 

Yorumlar (0)