Esper'den çekilme iddialarına yalanlama!

ABD Savunma Bakanı Esper, Koalisyon askerlerinin Irak'tan çekileceği iddialarını yalanladı.

DÜNYA 07.01.2020, 00:19 07.01.2020, 01:14
Esper'den çekilme iddialarına yalanlama!

ABD Savunma Bakanı Esper, Koalisyon askerlerinin Irak'tan çekileceği iddialarını yalanladı.

Esper, "Irak'tan çekilme ile ilgili herhangi bir karar söz konusu değil. Mektubun ne olduğunu bilmiyoruz, mektubu araştırıyoruz ancak çekilme ile ilgili bir karar veya planımız da yok" diyerek iddiaları yalanladı.

"Mektup bizim pozisyonumuzla örtüşmüyor"

ABD Savunma Bakanı, sosyal medyada dolaşan mektupla ilgili ek olarak "Bölgede kuvvetlerimizi yeniden konumlandırıyoruz. Bunun ötesinde bu mektubu bir kez okudum. Mektubun gerçekliği hakkında size bir şey diyemem ama size şunu diyebilirim, mektup bizim pozisyonumuzla örtüşmüyor" diyerek ülkesinin tutumunu net bir şekilde ortaya koydu.

"Mektup imzasız, taslak ve yanlış ifadeler kullanılmış"

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Amerikan askerlerinin Irak'tan çekileceğini iddia eden mektup hakkında konuştu. Milley, "Henüz şimdi CENTCOM Komutanı Orgeneral (Kenneth) McKenzie ile konuştum. 'Mektup tamamen imzasız, taslak ve yanlış ifadeler kullanılmış. Kuvvet hareketliliği konusunda bilgi vermek için Iraklı üst düzey yetkililere gönderilecekti. Yanlış kelimeler seçilmiş, yanlışlık olmuş' dedi" ifadeleriyle mektubu kesin bir şekilde yalanladı.

Yorumlar (0)