Eski Rus liderden Batıya "korkutan" nükleer uyarısı! "Kazalar olabilir"

Rusya’nın eski lideri Medvedev, "Avrupa Birliği'nin nükleer santralleri var. Orada da kazalar olabilir" sözlerini kullanırken, bu açıklaması Avrupa’ya tehdit olarak yorumlandı. 

DÜNYA 15.08.2022, 11:26 15.08.2022, 16:33
Eski Rus liderden Batıya "korkutan" nükleer uyarısı! "Kazalar olabilir"

Rusya'nın kontrolü sağladığı Zaporijya nükleer santrali çevresinde Rus ve Ukraynalı birlikler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Medvedev’den üstü kapalı tehdit

G7 ülkeleri, santrali Ukrayna'ya "hemen geri bırakması" yönünde Moskova'ya çağrı yaparken, BM, "Santral çevresindeki çatışmalar, felaketle sonuçlanabilir." uyarısını yaptı. 

Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rusya'yı, santral çevresine asker konuşlandırarak "nükleer felaket tehlikesi yaratmakla" suçlayan Ukrayna'nın Avrupalı müttefiklerini üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Hem Rusya hem de Ukrayna, santrale saldırılar ile ilgili birbirlerini suçluyor.

"Avrupa'nın santrallerinde de kazalar yaşanabilir"

"(Kiev ve destekçileri), bunun sorumlusunun Rusya olduğunu ifade ediyor." şeklinde konuşan Medvedev, "Aptal Rusfobik halk için dahi bu açık bir şekilde yüzde yüz saçmalık." sözlerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, “Avrupa Birliği'nin de nükleer santrallerinin bulunduğunu unutmayalım. Orada da kazalar olabilir." açıklamasını yaptı.

Ukrayna ve Rusya’ya çağrı: “Nükleer uzmanlara müsaade edin”

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Rafael Grossi, Ukrayna ve Rusya’yı nükleer uzmanların, ortaya çıkan hasarı ve nükleer kompleksteki güvenliği değerlendirmesine "hemen" izin vermeye çağırdı.

Yorumlar (0)