Eski piskopos hakim karşısına çıkacak!

Papa Franciscus'a yakın isimlerden, cinsel istismarla itham edilen eski piskopos Gustavo Zanchetta'nın yarın mahkemeye çıkacak.

DÜNYA 26.11.2019, 23:18 27.11.2019, 01:36
Eski piskopos hakim karşısına çıkacak!

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un Kutsal Makam Miras İdaresi'nde (APSA) merkez yönetim kurulu üyeliğine atadığı, cinsel tacizle suçlanan eski piskopos Gustavo Zanchetta, hakim karşısına çıkmak için Arjantin'e gitti.

"Ağır ve sürekli cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Zanchetta yarın, eski görev yeri Arjantin'in kuzeyindeki Salta'ya bağlı Oran şehrinde hakim karşısına çıkacağı tahmin ediliyor.

Eski piskoposun avukatı Iniesta, Zanchetta hakkında uluslararası yakalama kararı istenmesinden sonra, müvekkilinin saklanmadığını ve kanundan kaçmadığını hatırlatmıştı.

Savcı Maria Soledad Filtrin, Vatikan'da yaşayan Zanchetta'nın arama ve e-postalara cevap vermemesi üzerine, davanın gıyabında devam etmesi için de başvuru yapmıştı.

"Psikopatik, manipülatif kişilik özelliklerine sahip"

Filtrin, Zanchetta hakkında geçen temmuzda yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan psikiyatrik ve psikolojik uzman raporunu da istemişti. Raporda, Zanchetta'nın "psikopatik, manipülatif kişilik özelliklerine sahip" ve "empati duygusu gelişmemiş" bir kişi olarak tanımlandığı belirtilmişti.

Zanchetta hakkındaki cinsel taciz suçlamaları, iki kişinin geçen şubatta, piskoposun Arjantin'de görevli olduğu 2016-2017 yıllarında kendilerine cinsel tacizde bulunduğu yönündeki şikayetleriyle ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)