Eski ortaklarından böyle intikam aldı!

Fransa’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kendisini kovan eski iş ortaklarına sinirlenen bir kişi, eski firmasından 1.1 milyon euro (yaklaşık 7 milyon 327 bin TL) değerinde bitcoin çaldı.

DÜNYA 30.12.2019, 13:16
Eski ortaklarından böyle intikam aldı!

Fransa’da, bir grup arkadaş 2013 yılında bir bilişim şirketi kurdu. Şirketin kârı artarken, ortaklar arasında da anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. Kriz, kurucu ortaklardan birinin işten kovulmasıyla sona erdi.

İntikam için kolları sıvadı

Eski ortaklarından intikam almak üzere kolları sıvayan Aralık 2018 ile Ocak 2019 arasındaki dönemde şirketin hesabından 1.1 milyon euro (yaklaşık 7 milyon 327 bin TL) değerinde 182 bitcoin çaldı.

Olayın anlaşılması uzun sürmedi

Şirketin işleyişiyle ilgili bilgisi olan adam, bu süreçte otomatik olarak kırmızı alarm verdirecek çekim limitini aşmamaya özen gösterdi. Paranın buharlaştığının anlaşılması üzerine durum polise bildirildi. Birkaç aylık soruşturmadan sonra çalınan bitcoinlerin tutulduğu dijital cüzdanın sahibi tespit edildi.

Gözaltına alındı

Fransa’ya döndüğü tespit edilen adam bir hafta önce Normandiya'nın eski bölgelerinden biri olan Calvados’ta gözaltına alındı. İntikam amacıyla hareket ettiğini belirten kişiye; "hırsızlık, kara para aklama, otomatik bilgi işlem sistemine yasadışı erişim" suçlaması yapıldı.

En büyük kripto para hırsızlıklarından biri!

Tutuksuz yargılanan şahıs, hüküm verilene kadar seyahat edemeyecek. Olayın, ülke tarihinin "en büyük kripto para hırsızlıklarından biri" olduuğ söyleniyor.

Yorumlar (0)