Eski Japonya Başbakanı Abe'nin suikastine ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin ölümü ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Abe’nin katili Tetsuya Yamagami’nin verdiği ifadede annesinin iflas etmesinden sorumlu tuttuğu bir dini gruba yakın olması nedeniyle Eski Japonya Başbakanı Abe’ye saldırı düzenlediğini belirtti.

DÜNYA 09.07.2022, 15:32 09.07.2022, 16:42
Eski Japonya Başbakanı Abe'nin suikastine ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Dün gerçekleşen ve tüm dünyada bir şok etkisi yaratan Eski Japonya Başbakanı Abe’ye düzenlenen suikaste ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Japonya yargı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Abe’ye saldırı düzenleyen 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami adlı vatandaşın ilk olarak annesinin iflas etmesinden sorumlu tuttuğu bir dini grup olan Soka Gakkoi liderine suikast düzenlemeyi hedeflediği öğrenildi. Annesinin söz konusu gruba yaptığı bağışlar nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini belirten Yamagami gruba destek verdiği iddia edilen Abe’ye bu nedenle bir suikast düzenlediğini ifade ettiği belirtildi. Yamagami’nin evinde yapılan araştırmalarda suikastta kullanılan silahlara benzer farklı silahlar ele geçirildi.

Ölüm nedeni ortaya çıktı

Gerçekleştirilen suikastin ardından hayatını kaybeden Abe’nin kesin ölüm nedenini inceleyen Japonya polisi otopsi raporları sonrasında Abe’nin köprücük kemiğinin altında yer alan atardamara kurşun gelmesi sonucunda kan kaybından hayatını yitirdiğini açıkladı. Gerçekleştirilen saldırının öldürme amacıyla beraber yakın bir mesafeden gerçekleştirildiğini göz önüne alan polis ekipleri eylemin iyi planlanmış olduğu üzerinde duruyor. Öte yandan saldırı eylemi sırasında kullanılan el yapımı silahın ise 40 santimetre namlu uzunluğa sahip olduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin ihmali var mı?

Japonya Ulusal Polis Teşkilatı olayın ardından ortaya çıkan güvenlik kayıtları ile gündeme gelen güvenlik zafiyeti nedeniyle harekete geçti. Abe’nin öldürüldüğü sırada koruma polislerinin bir ihmalde bulunup bulunmadığını öğrenmek adına bir soruşturma gerçekleştirilecek.

Dünya şoka uğramıştı

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe Nara şehrinde dün gerçekleştirilen bir seçim konuşmasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Olay yerinde sağ bir şekilde bulunan 41 yaşındaki saldırgan ise cinayeti Abe’yi sevmediği için işlediğini ifade etmişti. Buna karşın Abe’nin politik tavırlarına bir kin beslemediğini belirten saldırganın gerçekleştirdiği suikast dünya kamuoyunda bir şok etkisi yaratmıştı.

Yorumlar (0)