Eski eşini öldürmekten yargılanan başbakan ülkeden kaçtı!

Lesotho Başbakanı, eşini öldürme suçuyla yargılandığı davaya katılmayarak Güney Afrika'ya gitti.

DÜNYA 21.02.2020, 16:12
Eski eşini öldürmekten yargılanan başbakan ülkeden kaçtı!

Afrika'nın güneyinde bulunan küçük ve dağlık bir krallık olan Lesotho'da oldukça ilginç günler yaşanıyor. Ülkenin 80 yaşındaki başbakanı Thomas Thabane hakkında bir önceki eşi Lipolelo Thabane'nin ölümünde parmağı olduğu şüphesiyle soruşturma açılmıştı.

"Sağlık kontrolleri için" Güney Afrika'ya gitmiş!

Yapılan incelemelerin sonucunda Thomas Thabane hakkında eşini öldürme suçundan dolayı dava açılmıştı. İlk duruşması Cuma günü olan davaya Thabane katılmadı. Kaçak başbakanın özel sekreteri, başbakanın nerede olduğuna dair sorulara "Güney Afrika'ya sağlık sorunlarını kontrol ettirmeye gitti" yanıtını verdi. Thabane'nin özel sekreteri, başbakanın siyasi iltica talebiyle Güney Afrika'ya kaçtığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.


Thomas Thabane ve Maesaiah Thabane

Lesotho polisinde görevli Paseka Mokete, Güney Afrikalı bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada Thabane'nin 3 suçtan yargılanacağını ve bunların cinayet, cinayete teşebbüs ve mülke kasıtlı zarar olduğunu söyledi. Mokete, Thabane'nin ülkeden kaçmaya çalışması durumunda hakkında tutuklama kararı çıkarılacağını da ekledi.

Lesotho'da neler yaşandı?

Thomas Thabane'nin ilk eşi Lipolelo Thabane, oldukça tartışmalı bir boşanma sürecinde kimliği bilinmeyen bir saldırgan tarafından Haziran 2017'de kurşunlanarak öldürülmüştü. Eşinin öldürülmesinden birkaç gün sonra başbakanlığa seçilen Thomas Thabane, sonraki eşi Maesaiah'la ilk eşinin ölümünden sadece 2 ay sonra evlenmişti. Maesaiah Thabane, Şubat ayının ilk günlerinde Lipolelo'nun ölümünden sorumlu tutularak yargılanmış, hapis cezasına çaptırılmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı.


Öldürülen Lipolelo Thabane

"First Lady kim olacak" tartışması!

İki kadın, Lesotho'nun "First Lady"sinin kim olacağı üzerine hukuki bir süreçten de geçmişti. Thomas Thabane'nin kendisiyle yaşadığını ve first lady'nin kendisi olması gerektiğini söyleyen Maesaiah, Lipolelo'yla girdiği hukuki çatışmadan mağlup ayrılmıştı.

Thomas Thabane, Ocak ayında yaptığı açıklamada "ilerleyen günlerde" görevini bırakacağını söylemişti ancak kesin bir tarih vermemişti.

Yorumlar (0)