Eski danışman suçlu bulundu, Trump küplere bindi!

Trump'ın seçim kampanyası döneminde danışmanlığını yapan Roger Stone'un, aralarında "Kongre'ye yalan söylemek" ve "adaleti engellemenin" de bulunduğu 7 maddeden suçlu bulunduğu belirtildi.

DÜNYA 15.11.2019, 21:49
Eski danışman suçlu bulundu, Trump küplere bindi!

Washington Mahkemesinde jüri, ABD'deki Rusya soruşturması kapsamında ocak ayında gözaltına alınan ve daha sonra kefaletle serbest bırakılan Stone hakkındaki kararını duyurdu.

Jüri, Stone'un, aralarında "Kongre'ye yalan söylemek", "adaleti engellemek" ve "tanıkların gözünü korkutmak" gibi 7 maddeden suçlu bulunduğunu açıkladı.

Trump tepki gösterdi

Trump ise karar hakkında Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Şimdi Roger Stone'u yalan söylemekten suçlu buluyorlar ve yıllarca hapse tıkmak istiyorlar." yorumunu yaptı.

"Daha önce hiç görülmemiş bir çifte standart"

Hillary Clinton, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in de yalan söylediğine işaret eden Trump, "Ülkemiz tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir çifte standart." dedi.

Stone, "Rusya'nın 2016'da ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği" iddialarının incelendiği soruşturmada ocak ayında gözaltına alınmıştı.

Savcı Mueller, Stone'un Wikileaks'in elindeki bilgilerden haberdar olduğunu iddia etmişti.

Yorumlar (0)