Eski Alman Bakan: PKK'yı iyi tanıyoruz

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “PKK’yı 80’li, 90’lı ve 2000‘li yılların başlarındaki eylemlerinden tanıyoruz” dedi.

DÜNYA 20.10.2019, 09:42
Eski Alman Bakan: PKK'yı iyi tanıyoruz

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'nın PKK’yı 80’li, 90’lı ve 2000‘li yılların başlarındaki eylemlerinden tanıdığını vurgulayarak, "Türkiye’deki iç savaşı finanse etmek için burada zorla haraç toplayan, silah kaçakçılığı yapan, uyuşturucu ticareti yapan bir örgütten bahsediyoruz. PKK’nın burada yasak olmasının nedeni bu." ifadelerini kullandı.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bölücü terör örgütü PKK ve Suriye'deki iç savaş konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Alman devlet televizyonuna konuşan eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bölücü terör örgütü PKK’nın Almanya’da yaptığı eylemlerden dolayı yasaklanmış bir örgüt olduğunu vurguladı.

PKK Almanay'da neden yasak?

“PKK’yı 80’li, 90’lı ve 2000‘li yılların başlarındaki eylemlerinden tanıyoruz.” ifadelerini kullanan eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Otoyolları kapamalarından, burada araba lastikleri yakmalarından tanıyoruz. Hukukun üstünlüğünü sağlamaktan başka bir şey yapamayız. Burada Kürtlerden bahsetmiyoruz, bu ülkede yasak olan bir organizasyondan bahsediyoruz. Türkiye’deki iç savaşı finanse etmek için burada zorla haraç toplayan, silah kaçakçılığı yapan, uyuşturucu ticareti yapan bir örgütten bahsediyoruz. PKK’nın burada yasak olmasının sebebi bu. Türkiye’deki eylemlerinden dolayı değil, buradaki eylemlerinden dolayı yasaklar.” diye konuştu.

"Erdoğan'ı dinlememekle hata yaptık"

Suriye iç savaşının başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü dinlememekle hata yaptıklarının altını çizen eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Batı bloğu olarak Suriye’ye girmek istemedikleri için bölgedeki Kürtleri kullandıklarını belirtti. Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Kürtler bizim en iyi müttefikimizdi ve Batı olarak bizler onları kötüye kullandık. Çünkü oraya kendimiz girmek istemedik. Bir şeyi hatırlatmak isterim. Suriye’deki iç savaş başladığında Türkiye’nin o zamanki başbakanı Erdoğan ‘Suriye üzerinde uçuşa kapalı alan oluşturmalıyız, aksi takdirde Esed kendi halkını bombalayacak’ demişti. İlk ‘Aman Tanrım bunu yapamayız’ diyenler Avrupa ve Almanya olmuştu. Neden? Yeni bir Afganistan istemiyoruz, buraya bulaşmak istemiyoruz diyorduk. Kısa bir süre sonra Esed halkını bombaladı ve biz birkaç milyon mülteciyle uğraşmak zorunda kaldık.”

Yorumlar (0)