Eski ABD Başkanı Carter hastaneye kaldırıldı

Eski ABD Başkanı 95 yaşındaki Jimmy Carter, hastaneye kaldırıldı.

DÜNYA 12.11.2019, 10:30
Eski ABD Başkanı Carter hastaneye kaldırıldı

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, kafatasında basınç hissettiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Carter'ın şikayetinin, yakın zamanda düşmesiyle alakalı olduğu aktarıldı. Carter, Atlanta'da bir hastaneye kaldırıldı; basınç azaltmak için yapılacak müdahale yerel saatle Salı sabahı gerçekleştirilecek.

Jimmy Carter adına kurulan sivil toplum kuruluşu Carter Merkezi, eski başkanla ilgili "Eşi yanı başında olan Başkan Carter, rahat bir şekilde dinleniyor" ifadeleriyle 95 yaşındaki Carter hakkında iyi haberleri verdi.

İkinci dönemine seçilememişti

ABD Başkanlığı yapmış olan ve hâlâ yaşayan en yaşlı isim olan Jimmy Carter, 1977 ve 1981 arasında bu görevi yürütmüştü. Carter, ikinci dönemini de yapmak için girdiği seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Ronald Reagan'a karşı mağlup olmuştu.

Nobel Barış Ödülü kazandı

Başkanlık süresi sona erdikten sonra hayatını insani yardım çalışmalarına adayan eski başkan, 2002 yılında bu çabaları sayesinde Nobel Barış Ödülü'yle ödüllendirilme şerefine ulaşmıştı.

Eski başkan Carter, Mayıs ayında düştüğü için kalça kemiğinin kırılması üzerine bir ameliyat geçirmişti. Ekim ayında tekrar düşmesi sebebiyle Jimmy Carter, bir yardım gecesine yüzünde büyük bir morlukla çıkmıştı.

Yorumlar (0)