Eşine ulaşabilmek için 2,5 metrelik botla 18 gün yolculuk yaptı

2 yıldır göremediği eşine kavuşabilmek için Hindistan’a 2,5 metrelik botuyla yolculuğa çıkan bir Tayland vatandaşı sahil güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle 18 günlük yolculuğunun ardından karaya çıkarıldı.

DÜNYA 26.03.2022, 11:20 27.03.2022, 09:57
Eşine ulaşabilmek için 2,5 metrelik botla 18 gün yolculuk yaptı

Tayland’a ait bir ada olan Phuket’te yaşanan olayda Bengal Denizi’nde 2,5 metrelik şişme botuyla kıyıdan yaklaşık olarak 80 kilometre açıkta tek başına ilerleyen kişiye sahil güvenlik ekipleri tarafınca müdahale edildi.

18 günlük yolculuk

Edinilen bilgilere göre 37 yaşında bir Vietnam vatandaşı olan Ho Hoang Hung koronavirüs sebebiyle yaklaşık 2 yıldır Hindistan’da kalan eşine kavuşabilmek için ilk olarak uçakla Vietnam’dan Tayland’a gitti. Daha sonra Phuket adasından Hindistan’a doğru yola çıkan 37 yaşındaki Taylandlı 2 bin kilometrelik deniz yolculuğunun ardından sahil güvenlik ekipleri tarafından bulunarak karaya götürüldü. Hung suda tam 18 gün geçirdi.

Konsolosluklar yanıt vermemiş

Sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2,5 metrelik botta sadece birkaç kişisel eşya ve erişte bulundu. Hung’un yanına herhangi bir GPS cihazı almadığı da tespit edildi. Hung karaya çıkarıldıktan sonra yaptığı açıklamada eşinin çalışmak için Hindistan’a gittiğini ancak kısıtlamalar nedeniyle geri dönemediğini açıkladı. Birçok kez konsolosluğa başvurduğunu söyleyen adam herhangi bir sonuç alamadığını söyledi.

Yorumlar (0)