Esed rejimi saldırdı, 124 bin sivil sınıra dayandı

Esed rejimi ve Rusya'nın Kurban Bayramı'nda İdlib'e saldırılarında yerinden edilen 124 bin sivil, Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara geldi.

DÜNYA 16.08.2019, 11:39 16.08.2019, 12:40
Esed rejimi saldırdı, 124 bin sivil sınıra dayandı

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'in güneyine saldırılarına Kurban Bayramı boyunca maruz kalan 124 bin civarındaki sivil Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara göçtü. 

Yerel sivil toplum kuruluşlarından Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallac, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun ilçesi civarında ilerlediği Kurban Bayramı süresince 124 bin civarındaki sivilin yerinden edildiğini belirtti.

Hallac, 19 bin 231 aileden oluşan sivillerin büyük çoğunluğunun Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi kamp alanlarına göç ettiğini ifade etti.

Sivillerin bir kısmının buradan sonra Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine yöneldiğini belirten Hallac, bayramda süren saldırıların yanı sıra Han Şeyhun ve civarının kuşatılması tehlikesinin de göç hareketinde etkili olduğunu söyledi.
 

Yorumlar (0)