Esed rejimi mezarlıkları da yıkıyor

Rusya ve İran'ın desteğiyle Suriye'de milyonlarca insanı yerlerinden eden ve evlerini yerle bir eden Beşşar Esed rejimi güçlerinin, sivillerin mezarlıklarını da yıktığına dair görüntüler ortaya çıktı.

DÜNYA 09.02.2020, 12:55 09.02.2020, 14:24
Esed rejimi mezarlıkları da yıkıyor

Rusya ordusuna ait savaş uçaklarının havadan, İran Devrim Muhafızları Ordusunun da terörist gruplarla verdiği destek ile İdlib'de karadan ilerleyen Beşşar Esed güçleri, sivilleri korkutmak ve geri dönüşlerini engellemek için acımasız yöntemlere başvuruyor.

Beşşar Esed ordusunun milis gücü olarak bilinen ve halka korku salan Şebbihalar, yerleşim yerlerinde yaptıklarını görüntüleyip sosyal medyada paylaşarak "Sakın bir daha buralara dönmeyin" mesajı veriyor.

Görüntüler, İdlib kentinde 15 bin nüfuslu Han es Sübl köyüne, halkı yerinden ettikten sonra giren ve mezarlığa giden milislerin yaptığı tahribatı gösteriyor.

Şebbihaların, mezar taşlarına ellerine aldıkları büyük taşlarla zarar verdikleri anların bulunduğu görüntülerde, Şebbihalardan biri, "Bakın ben söz verdim, 'mezarlarına geleceğim' diye. İşte geldim. Sözümü tuttum. Mezar taşlarını yıktık. Şimdi sıra kemiklerde." diyor.

Görüntülerde Beşşar Esed güçlerine bağlı biri askerin de bir eve girerek eşyaları tutuşturup burayı ateşe vermeye çalıştığı görülüyor.

Görüntüyü kaydeden kişi ise "Ordu burayı zaten yağmaladı. Yak da çıkıp gidelim." ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)