Esed milisleri mezarlıkları yıkıyor

Beşşar Esed milisleri, 9 yıl sonra muhaliflerden aldıkları yerleşimlerde sivillerin mezarlıklarını yerle bir ediyor.

DÜNYA 18.02.2020, 11:26
Esed milisleri mezarlıkları yıkıyor

Beşşar Esed rejimi güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Batı Halep'te 9 yıl aradan sonra muhaliflerden ele geçirdikleri ve nüfusu zorla göç ettikleri yerleşimlerde sivil mezarlıklarını dahi imha ediyor.

Beşşar Esed ordusunun milis gücü olarak bilinen ve barış dönemlerinde de halka korku salan "Şebbiha" güçleri ile Beşşar Esed rejimi askerleri, Halep kentinin batı kırsalında dün muhaliflerin kontrolündeyken ele geçirdikleri Heyyan ilçesinde mezar taşlarına yaptıklarını görüntüleyip sosyal medyada paylaşarak "geri gelemeyeceksiniz" mesajı verdi.

Paylaşımlarda, katil teröristler Şebbiha milisleri ve Beşşar Esed askerlerinin ellerindeki aletlerle mezar taşlarına verdikleri tahribat görülüyor.

Şebbihalar daha önce de yıkmıştı

Şebbiha milisleri, 9 Şubat tarihinde de İdlib kentinde 15 bin nüfuslu Han es Sübl köyünde sivillere ait bir mezarlığı yıkmış ve görüntüleri sosyal medyada paylaşarak mesaj vermişlerdi.

Beşşar Esed rejimi güçlerinin ele geçirdiği yerlerde sivil nüfus bulunmuyor. Rusya destekli yoğun hava saldırılarından kaçanlardan geri kalanlar da Beşşar Esed rejimi güçlerinin katliam yapacağı korkusuyla evlerini terk edip güvenli olarak gördükleri Türkiye sınırına kaçıyor.

Batı Halep kırsalında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Heyyan ilçesi, 9 yıl önce muhalifler tarafından Beşşar Esed rejiminden alınmıştı.

Yorumlar (0)