Esed ile PKK birbirine girdi

Beşşar Esed rejimi güçleri ile YPG/PKK'lı teröristler Kamışlı'da çatışmaya girdi.

DÜNYA 22.04.2020, 11:57
Esed ile PKK birbirine girdi

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesinde, Beşşar Esed rejimi güçleri ile bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler arasında bilinmeyen bir sebeple silahlı çatışma çıktı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Haseke iline bağlı Kamışlı ilçe merkezinde varlık gösteren Beşşar Esed rejimine bağlı güçler, dün Kamışlı Havaalanı yakınındaki Halkum Mahallesi'nde bilinmeyen bir sebeple bölücü terör örgütü YPG/PKK'nin kontrol noktasına ateş açtı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi teröristlerin karşılık vermesi üzerine taraflar hafif silahlarıyla çatışmaya girdi.

Olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığı bilgisi alındı.

Kanka idiler, gerilmeye başladılar!

Rusya'nın, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde askerî varlığını artırmaya başlamasıyla Esed rejimi-YPG/PKK gerginliğinin arttığı görülüyor.

Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin, 4 Nisan'da da Kamışlı merkezde terör örgütü YPG/PKK'ya ait bir araca ateş açması sonucu bir terörist ölmüş, bir terörist yaralanmıştı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK ve Beşşar Esed rejimi, Haseke şehrini birlikte yönetiyor. Beşşar Esed rejimi güçleri Haseke kent merkezindeki Kevkep Dağı, güvenlik birimi ve 156. Tugayı kontrol ediyor. Kamışlı ilçe merkezinde ise Beşşar Esed rejimine ait bir havaalanı ve askeri tugay ile bir güvenlik birimi bulunuyor.

Yorumlar (0)