Esed'e İranlı 300 terörist!

İran hükümetinin desteklediği terörist gruplar, Beşşar Esed'e destek için İdlib'e 300 terörist gönderdi.

DÜNYA 29.07.2020, 12:33
Esed'e İranlı 300 terörist!

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yığınak yapan Beşşar Esed rejimine yardımcı olması için İran destekli yabancı terörist gruplar tarafından yaklaşık 300 terörist, takviye güç olarak gönderildi.

Havadan Rusya'nın, karadan ise İran'ın destek sağladığı Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yığınak yapmayı sürdürüyor. Esed'in kara gücü konumundaki İran destekli terör grupları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Batı Halep kırsalına askeri konvoy sevkıyatı gerçekleştirdi.

Deyrizor vilayetine bağlı Elbukemal ilçesinden gece saatleri çıkış yapan terörist konvoyunda, İran destekli gruplara mensup yaklaşık 300 terörist bulunuyor. Bu teröristler bölgeye beraberinde zırhlı askeri araçlar, 4x4 araçlar, ağır ve hafif silahlarla geliyor.

Beşşar Esed rejiminin uzun süredir İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine askeri yığınak yaptığı biliniyor.

İran destekli terörist gruplar

Beşşar Esed rejiminin kara gücü konuman gelen İran destekli yabancı terörist grupların en yoğun şekilde varlık gösterdiği yer Deyrizor.

Deyrizor'da Sünni Araplar yaşıyor.

Deyrizor'da konuşlu İran destekli terör grupları ise İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli teröristlerden oluşuyor. Bu terör gruplarını, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ve kontrol ediyor.

İran destekli terörist gruplar, Deyrizor'da mülklere el koyarak buraları Şii inancına ait ibadethane olan "hüseyniye"lere dönüştürüyor. Hüseyniyelerde ise asimiasyon amaçlı mezhep temelli eğitim veriliyor, kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor.

ABD PKK'yı, PKK ise İranlı teröristleri koruyor!

Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Deyrizor kenti, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

Bir nevi ABD destekli terör örgütü YPG/PKK, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının komuta ettiği ve İran hükümetinin desteklediği terör gruplarına koruam sağlıyor.

Yorumlar (0)