Esed'e 'Erdoğan ile görüşür müsünüz?' diye sorulunca...

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusunda gelen soruya, "Eğer bir araya gelmek sonuç verecekse, ulusların çıkarları için her şeyin yapılması gerektiğini söyleyebilirim." cevabını verdi.

DÜNYA 01.11.2019, 08:53
Esed'e 'Erdoğan ile görüşür müsünüz?' diye sorulunca...

Suriye'de Rusya'nın desteğiyle gücünü koruyan Baas Rejimi lideri Beşşar Esed, devlet televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Görüşmek sonuç verecekse...''

Beşşar Esed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusunda gelen soruya, "Ulusların çıkarları söz konusu olduğunda, kişisel duygularımızı bir kenara bırakmalıyız. Eğer bir araya gelmek sonuç verecekse, ulusların çıkarları için her şeyin yapılması gerektiğini söyleyebilirim." cevabını verdi.

"Bağdadi'nin öldüğüne inanmıyorum"

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili konuşan Beşşar Esed, "El Bağdadi'nin yok edilmesi konusunda Amerikan kurumlarıyla hiçbir temasımız olmadı. Daha da önemlisi, bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz." dedi.

Beşşar Esed, Amerika'nın henüz DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldüğüne dair hiçbir delil sunmadığını vurgulayarak, "Suriye'nin ABD'ye bu konuda yardımcı olduğu konusunda ise haberlerden öğrendik" ifadelerini kullandı.

Beşşar Esed, terör ideolojisi yaşadığı sürece Bağdadi ve diğer militanların ölümünün hiçbir şey değiştirmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)