Esed'den kaçan ödüllü gazeteciye Macron muamelesi!

Esed'in zulmünden kaçan ödüllü gazeteci, sadece gösterileri görüntülediği için Fransız polisinden ölümüne dayak yedi.

DÜNYA 29.11.2020, 17:30 29.11.2020, 17:52

"Toplanma, örgütlenme ve gösteri yüşüyüşü" deyip göstericileri sakat bırakan; "inanç ve fikir özgürlüğü" deyip camileri kapatan, "basın ve ifade özgürlüğü" deyip gazetecilerin dişlerini ağzına döküp gözünü kör eden Fransa; ne 21. yüzyıl ne internet çağı ne gündüz vakti ne de şehrin göbeği demeden ve çekinmeden barbar ruhunu kusuyor.

Emmanuel Macron'un tartışmalı hâldeki güvenlik yasa tasarısını protesto gösterilerinin devam ettiği Fransa'da polislerin orantısız güç kullanarak acımasızca ve öldüresiye dövdükleri arasında, eylemleri izleyen gazeteciler de bulunuyor. Onlardan biri ise 24 yaşındaki Suriyeli ödüllü foto muhabir Ameer al Halbi. Fransız polisinin görüntülerde copla tam yüzüne vurduğu ve dakikalarca darp ettiği talihsiz gazeteci, 2016 senesinde Suriye'deki Esed zulmünden kaçarak Fransa’ya sığınmıştı.

Paris'in tüm meydanları başta olmak üzere, ülke genelinde 500 binden fazla insan, çok büyük bir gösteriye imza atıyor. Macron'un güvenlik yasa tasarısına karşı düzenlenen gösterilerde Fransa polisi göstericilere ve gazetecilere kan kusturuyor.

AFP (Agence France-Press) ve Polka Magazine adına serbest çalışan ödüllü foto muhabiri Ameer al Halbi, eylemleri takip ettiği esnada Fransa polisi tarafından cop kullanılarak feci şekilde dövüldü. Eli yüzü kana bulanan ve tanınmaz hâle gelen genç gazeteci Halbi’nin başından çok sayıda darbe aldığı öğrenildi.

Tüm gazetecileri duvara yapıştırdılar

Ameer al Halbi'nin darp edilmesine tanık olan foto muhabiri Gabrielle Cezard, genç gazetecinin küçük bir sokakta Fransız polisinin saldırısına maruz kaldığını ve özellikle gözünden ciddi hasar aldığını ifade ederek, "basın, basın!" diye bağırmalarına rağmen tüm gazetecilerin duvara yapıştırıldığını, coplarla gazetecilere saldırdıklarını söyledi.

Esed'den kaçtı, Macron kör etti!

Beşşar Esed'in zulmü sebebiyle Suriye’den kaçan ve 2016 senesinde Fransa’ya yerleşen Ameer al Halbi, henüz 24 yaşında bir foto muhabir ancak çok sayıda uluslararası ödüle sahip.

Suriye'nin Halep kentinde Esedt saldırısı sonrası yıkıntılar içinden bebekleri çıkararak kucaklarında taşıyan bir grup erkeği fotoğraflamıştı.

Yorumlar (0)