Esed, alçak planını itiraf etti!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Barış Pınarı Harekâtı sonrası PKK/YPG'ye "Türkiye'ye karşı birlikte mücadele etme" çağrısı yaptığını fakat PKK/YPG'nin Suriye ordusuna katılmak istemediklerini itiraf etti.

DÜNYA 16.11.2019, 08:52
Esed, alçak planını itiraf etti!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Kürtlerin (PKK/YPG'yi kast ediyor) Suriye'nin kuzeyinde "Türkiye'ye karşı birlikte mücadele etme" tekliflerini kabul etmediklerini itiraf etti. Baas rejimi lideri Beşşar Esed, "Suriye'den petrol çalmakla" suçladığı Amerikan yönetimini de, Nazi rejimine benzetti.

Rus haber ajansı RIA Novosti ile haber kanalı Rossiya 24'e konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye Savunma Bakanlığının, 22 Ekim'de Rusya ile Türkiye arasında varılan "tampon bölge" anlaşmasının ardından, PKK/YPG'ye mensup kişileri, Suriye ordusuna kabul etmeye hazır olduğu yönünde açıklama yaptığını anımsattı.

"Suriye ordusuna katılmak istemediler"

BBC İzleme Servisi'nin yayınladığı habere göre, PKK/YPG'lilerin "Gelin Suriye ordusuna katılın" teklifini kabul etmediğini söyleyen Beşşar Esed, "Suriye ordusuna katılmak istemiyorlar, silahlarını muhafaza etme niyetindeler." diye konuştu.

Beşşar Esed ayrıca Suriye'nin, "Kürt askerî birliklerini (PKK/YPG'li teröristleri kast ediyor) Türkiye'nin eylemleri sonucu (Barış Pınarı Harekâtı) Kuzey Suriye'de kaybedilen toprakların geri alınması için yapılacak doğru tutumun, Suriye ordusuna katılmaları ve Türklere karşı savaşmaları olduğu konusunda ikna etmeye çalıştığını" açıkladı. 

"Amerika, Suriye'den petrol çalıyor!"

Washington yönetimini de Nazi rejimine benzeten Beşşar Esed, Amerika'yı "Suriye'den petrol çalmakla" suçladı. Amerika'nın Suriye'deki faaliyetlerini "siyasi haydutluk" olarak görüp görmediği yönündeki bir soruya ise Beşşar Esed şu yanıtı verdi:
"Evet, aynen öyle görüyorum. ABD Başkanı devleti temsil etmiyor, o sadece bir şirket yöneticisi. Onun arkasında yönetim kurulu var. Bu kurul ise devletin asıl sahibi olan büyük Amerikan şirketlerini temsil ediyor. Bunlar petrol şirketleri, silah üreticileri, bankalar ve diğer lobiciler."

"ABD, Nazileri taklit ediyor"

Beşşar Esed, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Amerika bir devlet değil, kendi çıkarlarını gözeten şirketler tarafından lideri atanan bir rejimdir. ABD'yi haydut olarak tanımlamaktan daha ciddi olan, önemli bir noktayı hatırlatmak isterim: İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler'i Sovyetler Birliği'ne saldırmaya yönelten en önemli faktörlerden biri petroldü.

ABD bugün aynı şeyi yapıyor, Nazileri taklit ediyor. Kısaca söylersek, bugünkü ABD politikalarını Nazilerin politikalarına benzetebiliriz: yayılma, fetih, diğer ulusların çıkarlarını zayıflatma, uluslararası hukuku ve insani ilkeleri reddetmek vs."

ABD'nin yanına Türkiye ve DEAŞ'ı da koymuştu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed daha önce de Russia Today (RT) kanalına konuşmuş ve Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD), "Türkiye ve DEAŞ ile çalışıp Suriye'nin petrol kaynaklarını yağmalamakla" suçlamıştı.

Yorumlar (0)