Esad rejimi, terör örgütü PKK ile anlaştı!

Beşşar Esad yönetimi, petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70'inin üzerine konan terör örgütü YPG/PKK ile petrol satışı konusunda anlaşmaya vardı.

DÜNYA 27.05.2019, 19:16
Esad rejimi, terör örgütü PKK ile anlaştı!

Alınan bilgiye göre, akaryakıt krizini çözmek isteyen Esad rejimi ile terör örgütü YPG/PKK ham petrol satışı konusunda anlaştı.

Anlaşmaya göre YPG/PKK, Irak sınırına hakim Deyrizor'un doğusunda bulunan Tanak petrol sahasından çıkardığı ham petrolün varilini 41 dolardan Esad rejimine satacak.

Suriye'deki petrol rafinerilerinin kontrol eden rejim güçleri, ham petrolü işleyerek akaryakıt krizini aşmak istiyor. YPG/PKK ve Esad rejimi, önceki yıl haziran ayında Deyrizor'da örgütün işgalindeki en büyük yataklardan El Ömer'den çıkartılan petrolü takas etme konusunda anlaşmıştı.

DEYRİZOR'DAKİ DEVASA PETROL SAHALARI

Esad rejimi ile YPG/PKK, Haseke şehrindeki sahalardan çıkarılan petrolün gelirini paylaşma kararı almıştı. Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de petrol kaynaklarının yaklaşık yüzde 70'ini elinde bulunduruyor.

Deyrizor'da, şehri ikiye bölen Fırat Nehri'nin doğusu Suriye'nin en büyük petrol sahalarını oluşturan 11 yatak bulunuyor. Bu petrol sahaları, yaklaşık olarak Suriye'nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Yorumlar (0)