Esad güçleri, İdlib’deki bir sağlık merkezini kana buladı 

Esad güçlerinin İdlib kırsalına düzenlediği bombalı saldırılar dünyanın gözlerinin önünde devam ediyor. Bir sağlık merkezinin hedef alındığı bombalamada 1 kadın hayatını kaybederken 2 sağlık personeli ve 1 çocuk da yaralandı. 

DÜNYA 08.09.2021, 13:36 09.09.2021, 10:06
Esad güçleri, İdlib’deki bir sağlık merkezini kana buladı 

Esad rejimine bağlı güçler, Suriye’nin İdlib kırsalının güneyinde yer alan Mara’an kasabasında bir sağlık merkezini hedef aldı. Kasabada sivillere hizmet veren sağlık merkezinin bombalanması sonucunda 1 kadın hayatını kaybederken 1 çocuk ve 2 sağlık çalışanı toplamda 3 kişi de yaralandı.  



Suriye Sivil Savunma ekipleri olay yerinde  

Yaşanan saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda Suriye Sivil Savunma ekibi sevk edildi. Sağlık merkezinin enkazında başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında bulunan yaralı çocuğun durumunun ağır olduğu belirtilirken yaralanan sağlık çalışanlarının durumunun ise hafif olduğu aktarıldı.  



Sağlık merkezi kullanılamaz hale geldi 

Sivil savunma ekipleri, ağır hasar alan sağlık merkezinin kullanılamaz duruma geldiğini ifade ederken yaralanan 3 kişinin İdlib kent merkezindeki hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. 



Yorumlar (0)