Ersin Tatar mazbatasını aldı

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YSK Başkanı'nın elinden mazbatasını aldı.

DÜNYA 19.10.2020, 16:55 20.10.2020, 18:08
Ersin Tatar mazbatasını aldı

KKTC'nin (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YSK Başkanı'ndan mazbatasını aldı.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan YSK (Yüksek Seçim Kurulu) yerleşkesinde tören yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, dünkü cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundaki sonuçların kesinleşmesinin ardından cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar'a mazbatasını takdim etti.

Pandemi koşullarının dikkate alınarak gerçekleştirildiği törende konuşan Ersin Tatar, YSK Başkanı Şefik'e, yaptığı çalışmalardan dolayı Yüksek Seçim Kurulu'na ve Covid-19 salgınına rağmen cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turuna da katılma gayreti ve teveccühü gösteren vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Ersin Tatar, şahsına oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür ederek, 5 sene sürecek cumhurbaşkanlığı vazifesinin kendisine verilmesinin hayırla sonuçlanması duasında bulundu.

Önemli olanın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en üst makamı olan cumhurbaşkanlığı makamında, ülke ve ülke halkının esenliği, huzuru ve mutluluğu için çalışmalar yapmak olduğunu belirten Ersin Tatar, bu vazifeyi en iyi biçimde yapacağına olan inancını dile getirdi.

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik ise, 2020 yılı Şubat ayından bu tarafa cumhurbaşkanlığı seçiminin gündemde olduğunu fakat 26 Nisan'da yapılması planlanan seçimin pandemi nedeniyle geçtiğimiz 11 Ekim'e ertelendiğini hatırlattı.

11 Ekim'deki ilk turda 11 adayın olduğunu, Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı'nın ikinci tura kalarak 18 Ekim'de yarıştığını belirten Şefik, dün yapılan ikinci turun galibinin de Ersin Tatar olduğunu ve KKTC'nin 5'nci Cumhurbaşkanı olduğunu bildirdi. Şefik, Cumhurbaşkanı Tatar'ı tebrik etti.

Ersin Tatar, seçime ilişkin sonuçların Resmî Gazete'de yayımlanmasından sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde yemin ederek görevine fiilen başlayacak.

Ersin Tatar, dünkü Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı olarak yüzde 51,69 oy almış ve Mustafa Akıncı'yı devirmişti.

Yorumlar (0)