Ersin Tatar: KKTC, Gazze olmayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırıları kınayarak, tüm dünyanın sesini çıkarmadığı bir dönemde Türkiye’nin insanlığa ve hukuka sahip çıkarak Filistin halkının yanında olmasını tarihin unutmayacağını söyledi. Tatar, AB ve BM’nin Kıbrıs için Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılıp askerlerinin çektirilmesi isteğine ise, “KKTC, Gazze olmayacak.” şeklinde yanıt verdi.

DÜNYA 15.05.2021, 09:42 16.05.2021, 09:20
Ersin Tatar: KKTC, Gazze olmayacak

İşgalci İsrail ordusu kadın-erkek, çocuk-yaşlı ayırt etmeksizin Filistinlilere saldırılarını sürdürürken, dünyadan ise İsrail’e çok sayıda tepki mesajları gelmeye devam ediyor.

İsrail’in saldırılarına bir tepki de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldi. Tatar yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Mübarek Ramazan ayında İsrail ordusu tarafından Mescid-i Aksa’ya düzenlenen operasyonların ardından Gazze’ye yönelik denizden, havadan ve karadan başlatmış olduğu saldırılar devam ediyor. Bayram dinlemeksizin süren saldırılarda kadınlar, çocuklar ve siviller katlediliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’yle diğer uluslararası güçler, 1964-74 arası dönemde Rumların Kıbrıs Türk halkına dair saldırılarına seyirci kaldıkları gibi, Gazze’ye yönelik de İsrail’in yapmış olduğu bu saldırılara karşı tepkisiz bir şekilde duruyor.” şeklinde konuştu.

Ersin Tatar’dan İsrail’e tepki

“İsrail’in uygulamış olduğu vahşete, devlet terörüne ve katliamlara seyirci kalanlar, İsrail’in işlediği insanlık suçuna ortak oluyor.” diyen Ersin Tatar, “Dünya, Gazze’ye dair saldırılara karşı sessiz dururken, Türkiye’nin bu saldırılar karşısında tek başına sesini yükseltmesi ve bu saldırıların sona ermesi için gösterdiği çaba, insanlık hukukuna yapılan en büyük hizmettir. Tarih bunu unutmayacaktır. Gazze’de yaşanmış olan teröre, vahşete ve soykırıma dünyanın seyirci durması, bizlere yeniden Kıbrıs’ın Türkiye’nin etkin garantörlüğüyle Türk askerinin varlığının nasıl büyük bir önemi olduğunu göstermiştir.” dedi.

“KKTC 2. bir Gazze olmayacak”

Tatar açıklamasının devamında geçmişte Kıbrıs’ta geçmişte yaşanmış olanlar ve Gazze’de yaşanmaya devam eden olaylar dikkate alındığı zaman, Türk askerlerinden ve Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını kaydederek, “Yunan-Rum ilişkisiyle Avrupa Birliği ve BM, ‘Türk askeri Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın, Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılsın, Kıbrıs’ta Avrupa Birliği güvenliği sağlasın’ yönünde taleplerde bulunuyor. Şimdi bu taleplerinin isteği daha iyi görülüyor. Fakat dünya şunu net bir şekilde bilmelidir ki, Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılmayacak, Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeyecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazze olmayacak.” cümlelerin kurdu.

Son olarak İsrail’in Gazze’ye dair saldırılarını tekrar kınayan Tatar, “Bu saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize bir defa daha Allah’tan rahmet, Filistin halkına ise başsağlığı diliyorum. Dualarımız ve desteklerimiz Filistin halkı içindir.” dedi.

Yorumlar (0)