Ersin Tatar'ın zaferini "Erdoğan kazandı" diyerek duyurdular!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rum destekçisi olan Avrupa gazetesi, Ersin Tatar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferini Erdoğan'ın fotoğrafı ile verdi. Erdoğan'ın fotoğrafının altında ise "Kazandı" ifadesine yer verildi.

DÜNYA 19.10.2020, 12:12 19.10.2020, 12:30
Ersin Tatar'ın zaferini "Erdoğan kazandı" diyerek duyurdular!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 18 Ekim günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerin galibi Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı olan Ersin Tatar kazandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rum destekçisi olan Avrupa gazetesi, Tatar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferini ilginç bir şekilde duyurdu.

Söz konusu gazetenin manşetinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına yer verildiği ve altına "Kazandı" yazıldığı görüldü.

Avrupa gazetesi, 20 Temmuz 1974 tarihinde Yunanistan'ın acımasız katliamlarına son vermek amacıyla düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıl dönümünde skandal ifadeler kullanmıştı. 

Söz konusu gazete, Suriye'nin Halep şehrine bağlı Afrin ilçesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle Türkiye'ye "işgalci" yakıştırmasını yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret niteliğinde ifadeler kullanmıştı. 

Ne olmuştu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50'nin üstünde oy alamamıştı. Bunun üzerine dün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu gerçekleştirilmişti.

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı olan Ersin Tatar, söz konusu seçimlerde 67.322 oy almıştı. Yani Tatar, geçerli sayılan oyların yüzde 51,69'una sahip olmuştu.

Türkiye karşıtlığı ile bilinen ve bağımsız aday olan Mustafa Akıncı ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 62.910 oy almıştı. Yani Akıncı, geçerli sayılan oyların yüzde 48,31'ine sahip olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yüzde 67,29 oranında katılım sağlanmıştı. Ülke genelinde 738 sandık kurulmuş, 199.029 seçmenin 133.931'i oy vermişti. Oylardan 130 bin 232'sinin geçerli olduğu bildirilmiş, 3.699 oyun da geçersiz olduğu ifade edilmişti.

Yorumlar (0)