Ermenistan’da üç kritik bakan görevden alındı

Ermenistan’da en kritik bakanlıklar olarak öne çıkan Savunma Bakanı, Acil Durumlar Bakanı ve Çalışma Bakanı görevden alındı.

DÜNYA 20.11.2020, 14:12 22.11.2020, 16:08
Ermenistan’da üç kritik bakan görevden alındı

"Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan" imzası taşıyan kritik değerdeki kararnameye göre, Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan'ın görevine son verilirken, Tonoyan'dan boşalan koltuğa Vagarşak Harutyunyan getirildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın imzaladığı kararname, Ermenistan Acil Durumlar Bakanı Feliks Tsolakyan ile Çalışma Bakanı Zaruyi Batoyan'ın da görevine son verdi.

Terörist Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 30 yıldır terör devleti Ermenistan’ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ’da muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri karşısında perişan olması ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın imzaladığı anlaşma ile yenilgiyi açıkça kabul etmesi sonrası Ermenistan genelinde protesto gösterilerinin başlamasına yol açmış,  başta muhalefet partileri olmak üzere tüm kesimden Nikol Paşinyan’ı istifa etmesi çağrıları gelmişti.

Nikol Paşinyan ise, basılan Başbakanlık Binasındaki makam odasından çalınan parfüm, kol saati, ehliyet ve dizüstü bilgisayarının derdine düşmüş ve kesinlikle istifa etmeyeceğini söylemişti.

Yorumlar (0)