Ermenistan’da parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı

Ermenistan’da başbakanlık görevini geçici olarak yapan Paşinyan’ın partisi ‘Sivil Sözleşme Partisi oyların yüzde 53,91’lik kısmını alarak parlamentoya girdi.

DÜNYA 27.06.2021, 13:50
Ermenistan’da parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı

Ermenistan’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen erken parlamento seçiminin kesin sonuçları paylaşıldı.

Ermenistan’da düzenlenmiş olan erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarında Paşinyan’ın partisi oyların yüzde 53,91’lik kısmını alarak birinci oldu.

Ermenistan Seçim Komisyonu Başkanı olan Tigran Mukuçyan, ülkede geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen seçimlerin kesin sonuçlarına dair açıklamalar yaptı.

Paşinyan oyların yarısını alarak parlamentoya girdi

Sandığa giden seçmen sayısının 1 milyon 281 bin 997 olduğunu söyleyen Mukuçyan, seçimin öncesinde istifa etmesinin ardından başbakanlık görevine geçici olarak devam eden Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin oyların toplamının yüzde 53,91’lik kısmını alıp parlamentoya girdiğini söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı olan Robert Koçaryan’ın “Ermenistan İttifakı”nın yüzde 21,09 oy aldığını söyleyen Mukuçyan, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın desteklediği “Onurum Var İttifakı”nın da yüzde 5,22 oy ile barajı aşıp parlamentoya giren üçüncü parti olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Mukuçyan yapmış olduğu açıklamada resmi olmayan ilk sonuçlara göre kazanmış olan Nikol Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin almış olduğu oy oranıyla hükümeti  tek başına kurabileceğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)