Ermenistan kaşınmaya başladı!

27 Eylül Pazar günü büyük bir gaflette bulunarak Azerbaycan sivillerine saldıran ve 44 günlük operasyonun sonunda perişan olup yenilgiyi kabul eden Ermenistan, üçlü bildirinin dışına çıkmaya başladı. Ermenistan Dışişleri Bakanı'nın Dağlık Karabağ ziyaretine Azerbaycan'dan çok sert tepki geldi.

DÜNYA 06.01.2021, 12:21 07.01.2021, 10:46
Ermenistan kaşınmaya başladı!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, Ermeni Dışişleri Bakanı Ayvazyan'ın dağlık Karabağ'ı ziyaretinin ve Dağlık Karabağ'da cüretkâr biçimde bazı "anlaşmalar"a imza atmasının; 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan üçlü bildiriye aykırı olduğunu, çatışmaları sona erdiren anlaşmaya ve bölgede güvenlik, iş birliği ve barışı tesis etme çabalarını baltaladığını vurguladı.

10 Kasım 2020 tarihindeki bildiriye Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'ın imza attığının hatırlatıldığı açıklamada, Erivan hükümetinin bazı yükümlülükler aldığı, Ermenistan yönetiminin söz konusu yükümlülüklerini ihlal edemeyeceği, aksi tutumun provokasyon anlamına geldiği, iç kamuoyunun tepkisini bastırmak amacıyla yapılan bu hamlelerin bölgedeki durumun normalleştirmesine katkı sağlamayacağı hatırlatıldı.

Fantezi kurmayın!

Ermeni yetkililerin asılsız fanteziler kurduğunu, bölgedeki yeni gerçekliği kabullenmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, üçlü bildirinin (Rusya, Azerbaycan, Ermenistan) tam olarak hayata geçirilmesinin ve bölgedeki yeni güvenlik formatının uygulanmasının, ayrıca iş birliği imkânlarına dayanan tutumlar sergilenmesinin, birlikte barış ve huzur içinde yaşanmasına katkı sağlayabileceği, bunun tersi tutumların ise gerginliği artırmaktan başka bir şeye yaramayacağı vurgulandı.

Ne olmuştu?

Dün Ermenistan'ın Dışişleri Bakanı Ayvazyan, Dağlık Karabağ'a gitmiş ve orada bulunan sözde yöneticilerle görüştükten sonra hiçbir geçerliliği olmayan bazı anlaşmalar imzalamıştı.

Yorumlar (0)