Ermenistan'dan itiraf: Ordunun yüzde 80'i yok oldu!

Eski Ermenistan Başbakanı Hrant Bagratyan, Azerbaycan ile yapılan Karabağ Savaşı sonucunda Ermenistan ordusunun yüzde 80'inin yok olduğunu itiraf etti. 

DÜNYA 26.11.2020, 10:55 26.11.2020, 11:00
Ermenistan'dan itiraf: Ordunun yüzde 80'i yok oldu!

Azerbaycan'ın 27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan işgali altındaki öz topraklarını kurtarmak için başlattığı ve büyük bir zafer elde ettiği operasyonun ardından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Eski Ermenistan Başbakanı Hrant Bagratyan, Azerbaycan ile yapılan Karabağ Savaşı'ndan sonra Ermenistan ordusunun yüzde 80'inin imha edildiğini söyledi.

Eski Ermenistan Başbakanı Bagratyan, Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında yenilgiye uğradığını ve bunun bir sır olmadığını ifade etti.

Bagratyan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da sahip olduğu top, tank ve diğer silahlarının Azerbaycan tarafından çok iyi bilindiğini belirtti.

"Yanlış bir dış politika yürütüldü" 

Erivan yönetiminin son dönemde yanlış bir dış politika yürüttüğünü aktaran Bagratyan, Azerbaycan karşısında alınan yenilginin bundan kaynaklandığını ileri sürdü.

"Karabağ Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımamak hata oldu"

Bagratyan, Ermenistan'ın kendi ilan ettiği Karabağ Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bile tanımadığına dikkat çekerek, bu durumu "büyük bir hata" olarak nitelendirdi.

"Paşinyan'ın cesareti yoktu"

Ermenistan'ın Karabağ Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıması halinde diğer ülkelerin de bunu yapacağını öne süren Bagratyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın bunu yapabilecek cesarete sahip olmadığını ifade etti.

Azerbaycan, 27 Eylül 2020 tarihinde öz topraklarını kurtarmak için operasyon başlatmıştı. Söz konusu operasyon kapsamında Azerbaycan ordusu tarafından 5 şehir merkezi ve 4 kasabanın yanı sıra 286 köy, Ermenistan işgalinden kurtarılmıştı. Bayraktar TB2 SİHA'ların devreye girmesiyle personel ve askerî mühimmat bakımından hezimete uğrayan Ermenistan ordusu, daha fazla direnememiş, mevzileri terk etmeye başlamıştı. 

Bunun üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile anlaşma imzalamış, bu anlaşmanın "acı verici" olduğunu ifade etmişti. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermeni askerlerinin Laçın, Ağdam ve Kelbecer'den geri çekilmesini kabul etmişti. Ermenistan halkı, Paşinyan'ın istifası için çağrıda bulunmuş, kendisini "hain" ilan etmişti. Öte yandan, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ateşkesin kontrolünü sağlamak için bölgede Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin oluşturulmasına yönelik karar verilmişti.

Yorumlar (0)