Ermenistan'da basına diktalık!

Ermeni ordusu rezil olunca Ermeni basını hem ordunun kabiliyetini hem de Erivan yönetiminin kararlarını sorgulamaya başladı. Çatışmalar sırasında görevini ifa eden gazetecileri hedef alan işgalci rejim, kendi basınına da gerçek yüzünü gösterdi.

DÜNYA 09.10.2020, 08:31 09.10.2020, 16:51
Ermenistan'da basına diktalık!

Türk basınına kurşun yağdıran, Batı basınına gülücük dağıtan Erivan yönetimi, Ermeni basınını da dikta anlayışı ile yönetiyor.

Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusu karşısında perişan olması ve durumun daha da kötüye gitmesi sebebiyle Ermeni basını Erivan yönetiminin kararlarını eleştirmeye ve savunma kabiliyetlerini sorgulamaya başlayınca "sıkıyönetim" tedbirlerini uygulamaya başladı.

Dağlık Karabağ'daki çatışmanın fitilini ateşlediği 27 Eylül'de sıkıyönetim ilan eden Erivan yönetimi, basından sorgulama ve eleştiri almaya başlayınca ek kısıtlamalar getirdi. Erivan hükümetini sorgulayan, Ermeni ordusunun savunma kabiliyetlerini eleştiren, alınan önlemleri yetersiz ve değersiz gören açıklamalar tamamen yasaklandı. Diğer taraftan Ermenistan polisine de; televizyon, radyo ve gazetelere el koyma yetki ve sorumluluğu verildi.

Erivan hükümeti, yayınladığı kararda Ermenistan'ın ve Dağlık Karabağ'daki Ermeni yönetiminin aldığı kararları ve savunma kabiliyetlerini eleştiren ve sorgulayan program ya da yorumların yayınlanmasına kesin yasak getirdi.

Ermeni yönetiminin aldığı karar; hükümet ve ordu yetkililerinin aldığı sıkıyönetim kararlarını ve güvenlik önlemlerini sorgulayan, eleştiren, çürüten ve değersizleştiren ifadelerin dahi kullanmasına yasak getiriyor. Denetleme yetkisi ise kolluk güçlerinde. Kolluk güçleri karara uymayan televizyon kanallarına, radyo istasyonlarına ve gazete merkezlerine el koyabilecek.

Ermenistan polisi ayrıca bilgi yayımını engelleyebilecek, ekipmanlara da (gazete ve dergi basım ekipmanı, radyo ve ses yayın ekipmanı, kopyalama makineleri) el koyabilecek.

Yorumlar (0)