Ermenistan, Celal Harutyunyan'ı görevden aldı!

Terör devleti Ermenistan, işgali altında tuttuğu Dağlık Karabağ’ın sözde askeri sorumlusu olan Celal Harutyunyan'ı görevden aldı.

DÜNYA 27.10.2020, 13:39 29.10.2020, 17:45
Ermenistan, Celal Harutyunyan'ı görevden aldı!

Terör devleti Ermenistan'ın, işgali altında tuttuğu Dağlık Karabağ’da silahlı güçleri komuta eden Celal Harutyunyan'ı görevden aldığı bildirildi.

Azerbaycan'ın öz toprakları olan ancak 30 yıla yakın zamandır Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'ın sözde Ermeni idaresinin başkanı Arayik Harutyunyan, sosyal medya platformu Facebook hesabı üzerinden açıklama yaparak, Dağlık Karabağ’da silahlı güçleri komuta eden Celal Harutyunyan'ın görevinden alındığını duyurdu. Erivan yönetimi tarafından başarısızlık suçlamasında bulunulan Celal Harutyunyan'ın görevinden azledilmesine gerekçe olarak, "Azerbaycan ile girdiği çatışmada yaralanması" gösterildi.

27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00'da Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine ve Azerbaycan mevzilerine saldırı düzenleyen Ermenistan, büyük bir çatışmanın fitilini ateşlemiş, Azerbaycan ordusu ise halkını korumak için verdiği karşılığı, toprakları kurtarma operasyonuna dönüştürmüştü.

Azerbaycan, öz topraklarını azat etme operasyonunda 4 kenti, 3 kasabayı ve 170 köyü işgalden kurtarmıştı. 

Yorumlar (0)