Dünya kör müsün? 21 sivili daha katlettiler

Ermenistan'ı kurtarmak için ateşkes çağrıları yapan ülkeler, katil Ermeni ordusunun sürdürdüğü savaş suçlarını ısrarla görmezden geliyor. Ermenistan, Karayusuflu köyünün ardından Berde kentini de vurdu. En az 21 sivil şehit...

DÜNYA 28.10.2020, 13:55 28.10.2020, 15:48
Dünya kör müsün? 21 sivili daha katlettiler

Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasında geçtiğimiz günlerde insani ateşkes sağlanmıştı. 

Konuya ilişkin açıklama Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığından gelmişti. Söz konusu açıklamada, insani ateşkesin 26 Ekim Pazartesi günü yerel saat ile 08.00'da başlayacağı ifade edilmişti. Fakat terör devleti Ermenistan, yine rahat durmayarak insani ateşkesi ihlâl etmişti.

Ermeni askerleri, 26 Ekim Pazartesi günü yerel saat ile 08.05'te Safiyan köyündeki Azerbaycan askerlerine Laçin istikametinden ateş açmıştı. Aynı gün içerisinde yine Ermeni askerleri, Tatar kenti ile bu kente bağlı köyleri bombardımana tutmuştu. 

Berde şehrini hedef aldılar

İnsani ateşkesi ihlâl etmeyi sürdüren Ermenistan, son olarak Berde şehrini vurdu. 

Ermeni askerlerinin Smerch füzeleri ile düzenlediği saldırı sonucu 21 sivilin yaşamını yitirdiği, 70 sivilin yaralandığı öğrenildi. 

Smerch füzelerinin isabet ettiği birçok konut, dükkân ve aracın yandığı ifade edildi. 

Alçak saldırıya ilişkin açıklamada bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenilerin günahsız sivillere karşı insanlık suçu işlemeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, kolektif bir cezalandırma uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, şehit olanlar arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunu söyledi.

Hacıyev, Berde'ye düzenlenen saldırının bir "katliam" olduğunu ve 1992 yılında gerçekleştirilen Hocalı Katliamı'nın devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Terör devleti Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı kültürel soykırım ve etnik temizlik politikası izlediğini belirten Hacıyev, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına sabır diledi.  

Yorumlar (0)