Ermenistan Başbakanı koronaya yakalandı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Covid-19 testi pozitif çıktı.

DÜNYA 01.06.2020, 10:09 01.06.2020, 11:07
Ermenistan Başbakanı koronaya yakalandı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisi de dâhil olmak üzere aile bireylerinin tamamının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Facebook hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, son dönemlerde bazı iş toplantılarına katıldığını, muhtemelen o iş toplantılarından birinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını bildirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ailesinin yeni tip koronavirüs dönemlerinde evde kendilerini izole ettiğini, muhtemelen ailesine de koronavirüsü kendisinin bulaştırdığını ifade etti.

Gerek kendisi gerekse aile fertlerinin şu an hiçbir semptom göstermediğinin altını çizen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, elinden geldiği kadar çalışmalarını ofisten sürdüreceğini ve bu süre içerisinde kimseyle temas hâlinde olmak istemediğini kaydetti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili durumun iyi olmadığını, bu virüsle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Tam adı Nikol Vovayi Paşinyan olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1 Haziran 1975'te İcevan'da dünyaya geldi.

Esas mesleği olan gazeteci ve editörlük sayesinde başbakanlığa kadar yükseldi. Ermenistan'ın en çok satan günlük gazetelerinde çalıştı. Görevi sırasında çok sıkı bir Ermeni (!) olarak Robert Koçaryan ve Serj Sarkisyan hükümetlerine karşı son derece ağır eleştirel tutum içinde oldu. Bu tutum onu başbakanlığa kadar getirdi.

Nikol Vovayi Paşinyan, 8 Mayıs 2018 tarihinde Ermenistan başbakanı olarak göreve başladı.

16 Ekim 2018 tarihinde görevinden istifa etti ve son seçimlerde tekrar başbakan seçildi.

Yorumlar (0)