Ermenistan-Azerbaycan sınırından korkunç haber!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan Ordusundan biri tümgeneral, biri albay olmak üzere 7 askerin şehit olmasıyla sayı 11'e yükseldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, en az 100 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

DÜNYA 14.07.2020, 14:53 14.07.2020, 16:25
Ermenistan-Azerbaycan sınırından korkunç haber!

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde 2 gün önce Ermenistan ordusunun top atışlarıyla başlayan çatışmalarda Ermeni ordusunun çok sayıda askerî aracının v emevzilerinin imha edildiğini duyurdu.

En az 100 Ermeni askerini öldürdük

Dün gece ağır zayiat veren Ermenistan ordusunun geri çekilmek zorunda kaldığını hatırlatan Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, kayıplarını paylaşmayan Ermenistan ordusunun en az 100 askerini öldürdüklerini kaydetti.

11 şehit var

Azerbaycan ordusundan ise bugün 7 şehit haberi geldi. Şehitlerden birinin tümgeneral, birinin albay olduğunun belirtildiği açıklamada, dün de biri üsteğmen 4 askerin şehit olduğu anımsatıldı.

Ermenistan'dan açıklama geldi

Azerbaycan'ın tümgeneral ve albay olarak açıkladığı şehitleri, Ermenistan "1 Azeri binbaşı ve 1 Azerî yüzbaşı öldü" diye duyurdu.

Şehadete kavuşan askerlerin rütbeleri

Dün 1 üsteğmen ve 3 er şehit olmuştu. Çatışmaların bugün de devam ettiği sınır bölgesinde 7 Azerî askerin daha şehit olduğu bilgisi geldi.

Bugün şehit olanların rütbeleri ise şu şekilde açıklandı:

1 tümgeneral, 1 albay, 2 binbaşı, 2 astsubay ve 1 er.

Bir Azeri sivil şehit oldu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise sınır bölgesindeki Tovuz ilinin Ağdam köyüne Ermenistan ordusu tarafından top atışı yapıldığı ve bu saldırı sonucu 76 yaşındaki Aziz Azizov isimli sivilin şehit olduğu belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kamuoyuna seslenerek, Ermenistan'ın sivillere karşı saldırılarını kınamaları çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)