Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı: 2 yaralı 

Dağlık Karabağ’ın asıl sahiplerinin topraklarına katılmasının ardından uzun süre sessizliğe bürünen Ermenistan, durumunu kanlı şekilde bozdu. Azerbaycan mevzilerine gerçekleştirilen saldırı sonrasında 2 asker yaralandı. 

DÜNYA 28.07.2021, 08:06 28.07.2021, 10:11
Ermenistan, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı: 2 yaralı 

Ermenistan’ın 28 senedir işgalinde olan Dağlık Karabağ başta olmak üzere diğer topraklarının 44 gün savaş ile Azerbaycan’a tekrar katılması sonrasında Ermenistan tarafında sular durulmuyor. Bir süre sessizliğe bürünen Ermenistan askerleri, Azerbaycan’a karşı ataklara başlamış durumda.  

Azerbaycan Savunma Bakanı, gece saatlerinde Ermenistan askerlerinin iki ülke sınırında bulunan Kelbecer mevkiinde Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu. Yerel saat ile 00.50’de açıldığı belirlenen ateşlerin sorumlusunun, Basargeçer ilindeki Ermenistan askerleri olduğu belirtildi.  



Havan topları ve silahla ateş açıldı 

Ermenistan’ın havan topları ve silahlarla açtığı ateş sebebiyle 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Azerbaycan’ın da ateşle karşılık verdiği saldırıda gerilim, sınır boyunca arttı. Azerbaycan, bu konuda tüm sorumluluğun Ermenistan’da olduğunu bildirdi. 

Azerbaycan, Ermenistan’a “uzak durun” çağrısı yaptı 

Savunma Bakanlığı, Kelbecer mevkiinde gerginliğin sürdüğünü belirterek Ermenistan’a çağrıda bulunduklarını açıkladı. “Uzak durun” konulu bu çağrı şu şekildeydi: “Ermenistan’ın siyasi ve askeri yönetimini, iki ülkenin ilişkilerini kasıtlı olarak kötüleştirmekten kaçınmaya ve sınırların belirlenmesi konusunda müzakereye davet ediyoruz.” 



“Ermenistan, sivil bölgelere zarar vermedi” 

Bakanlık ayrıca Ermenistan’ın sivil bölgelere zarar verdiği konusundaki haberlerin asılsız olduğunu ve ateşin yalnızca sınırdaki askeri bölgeye açıldığını belirtti.  

Ermenistan, ilave araçlar ve askerlerle sınıra konuşlandı 

Azerbaycan, “uzak durun” uyarısı ile birlikte ateşkes çağrısında bulunmuştu. Rusya tarafının yaptığı ateşkese uyduğunu belirten Azerbaycan, Ermenistan’ın buna uymadığını belirtmişti. Yerel saat ile 10.00’da yapılan ateşkes çağrısı, Ermenistan tarafından kabul edilmişti.  

Buna karşın Ermeni tarafı, ilave araçlar ve askerlerle sınıra konuşlandı. Ateşkes çağrısının kabul edilmesine karşın bölgeye havan topları ve ilave tanklar ile personeller getirildi. Ayrıca Azerbaycan’a yönelik saldırının da hala devam ettiği bildirildi. 

Yorumlar (0)