Ermenistan, askerlerinin cesetlerini istemedi!

Azerbaycan işgalden kurtardığı bölgelerde kalan Ermeni askerlerinin cesetlerini Ermenistan'a teslim etmek istedi ancak Ermenistan cesetleri almayı reddetti. Rus Savunma Bakanı'nın girişimleri sonucu cesetler Ermenistan tarafına iade edildi.

DÜNYA 29.10.2020, 14:27
Ermenistan, askerlerinin cesetlerini istemedi!

Azerbaycan, 30 Ermenistan askeri ile yaşlı 2 sivil kişinin cesetlerini Ermenistan'a iade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasındaki çatışmalarda yaşamını yitiren ve cesetleri Azerbaycan'ın kontrolündeki bölgelerde kalan 30 Ermeni askeri ile 2 yaşlı şahsın Ermenistan tarafına iade edildiğini duyurdu.

Azerbaycan yönetiminin Ermenistan askerlerinin cesetlerini iade etmek istediği ancak Ermenistan yönetiminin bunu kabul etmediğini açıklayan Hikmet Hacıyev, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Ermenistan yönetimini ikna etmesi üzerine iadenin gerçekleştiğini bildirdi.

Hikmet Hacıyev, cesetlerin iadesinin Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz-Gazah istikametinde gerçekleştirildiğini kaydeden Hikmet Hacıyev, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin subay ve erlerinden oluşan 30 cesedin ve 2 yaşlı sivilin cesedinin iadesinin tamamlandığını ifade etti.

Hikmet Hacıyev, cesetlerin Ermenistan tarafından kabulünde aracı olan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya, ayrıca Uluslararası Kızılhaç Komitesine teşekkürlerini iletti.

Ambulansları vuruyorlardı

Ermenistan ordusu, esir ve cenaze değişimi için Rusya arabuluculuğunda varılan geçici insani ateşkesi ilk dakikalarda delmiş, Ermenistan askerlerinin cesetlerini toplayan Azerbaycan ambulanslarına kesintisiz olarak saldırılar düzenlemişti.

Aliyev'in ilk talimatı!

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ermenistan ordusu 27 Eylül'de ilk saldırıyı gerçekleştirdiğinde başkomutan olarak ordusuna ilk emri "sivillere dikkat edilmesi" olmuştu.

Rusya'yı savaşın içine çekmek için Ermenistan topraklarından Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenleyen Ermenistan ordusu, 90 sivilin hayatını kaybetmesine, 392 sivilin yaralanmasına neden olmuştu.

Savaş ve insanlık suçunu ateşkes süreçlerinde dahi sürdüren katil Ermeni ordusu, cenk meydanında karşısında duramadığı Azerbaycan'ı taciz etmek için sivillere dönük saldırılarını şu dakikalarda bile sürdürüyor.

Yaşlı 2 sivil Ermeni!

Azerbaycan'ın Ermenistan'a 30 asker cesedinin yanında iade ettiği 2 sivil ceset ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Azerbaycan ordusunun hassasiyetine rağmen ölen 2 sivilin her iki ordudan birinin ateşi altında ölmüş olabileceği biliniyor ancak ölümlerin kaza sonucu olduğu değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)