Ermeniler Türk restoranına böyle saldırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Beverly Hills şehrinde Ermeniler tarafından Türk restoranına saldırı düzenlendi. 

DÜNYA 05.11.2020, 16:50
Ermeniler Türk restoranına böyle saldırdı!

Olay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) California eyaletinde bulunan Beverly Hills kentinde meydana geldi. Burada sekiz senedir faaliyet gösteren Cafe İstanbul'a yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. 

Saldırganların, saat 21.00 sıralarında Cafe İstanbul'a girdiği, sandalye ve masaları sağa sola fırlatarak ortalığı dağıttığı, bunun üzerine mekânın maddi anlamda hasara uğradığı görüldü. 

Söz konusu saldırı esnasında Cafe İstanbul'da olan F.T. ile ailesi, mekânın arka kapısından çıkarak uzaklaştı. 

Cafe İstanbul'a Ermeniler tarafından saldırıldığını belirten F.T, ailesiyle beraber mekânda oturduğunu ve 7-8 kişilik bir grubun aniden her şeyi dağıtmaya başladığını söyledi.

"Arka kapıdan çıktık"

F.T, kendilerini korumak için kaçtıklarını ve arka kapıdan çıkıp koştuklarını, bu kez 15-20 kişiden oluşan bir grup ile karşılaştıklarını ifade etti.

Bunun üzerine kapısı açık olan bir binaya girdiklerini ve orada yaşayan kişilerin yardımıyla güvenlik güçlerine haber verdiklerini aktaran FT. büyük bir korkuya kapıldıklarını anlattı. F.T, saldırının nefret suçu dâhilinde inceleneceğine dikkat çekti.

"Saldırganların kimlikleri resmî olarak tespit edilmedi"

Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu görevini yürüten Can Oğuz, saldırganların kim olduklarının resmî anlamda henüz tespit edilmediğini ifade etti. 

Can Oğuz, Cafe İstanbul'un bir süredir tehdit edildiğini ve bu durumun yetkililere önceden ihbar edildiğini söyledi. 

"Diplomatların öldürüldüğü olaylara benziyor"

Polis ekipleri tarafından alınan bilgiye göre saldırının nefret suçu olarak inceleneceğini aktaran Can Oğuz, söz konusu saldırıların 1980'li senelerde Los Angeles eyaletinde diplomatların öldürüldüğü olayları anımsattığına dikkat çekti. 

Can Oğuz, Türk vatandaşlarının olayı takip etmeleri gerektiğini belirterek, başkonsolosluğunda söz konusu saldırının peşini bırakmayacağını aktardı. 

"Türkler kışkırtmaları dikkate almasınlar"

Beverly Hills kentinde böyle bir saldırının düzenlenmesini asla kabul etmeyeceklerini kaydeden Can Oğuz, Türklerin sakin olmaları ve kışkırtmaları dikkate almamaları gerektiğini ifade etti. 

Güney California Amerikan Türk Derneği'nin başkanlığını üstlenen Nilay Senel Nylund, Cafe İstanbul'a yönelik saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, Türklere ait mekânların son dönemde birçok kez tehdit edildiğini söyledi. 

"Saldırı kınanmalı"

Güney California Amerikan Türk Derneği tarafından yapılan açıklamada, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti'nin bu saldırıyı kınaması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)