Ermeniler cepheden kaçtı: "Yiyecek yok, insan yok!"

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak üzere başlattığı operasyon karşısında direnemeyen Ermeniler, mevzilerden kaçmaya başladı. 

DÜNYA 27.10.2020, 09:10 27.10.2020, 16:19
Ermeniler cepheden kaçtı: "Yiyecek yok, insan yok!"

Azerbaycan, hem toprak bütünlüğünü muhafaza etmek hem de işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonları başarılı bir şekilde sürdürüyor. Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan askerleri ve teçhizatlarını bir bir ortadan kaldıran ve işgal altındaki topraklara bayrağını diken Azerbaycan, sivillere hiçbir şekilde zarar vermeden savaş meydanında gereken cevabı veriyor.

2 milyar dolardan fazla kayba uğratılan Ermeni ordusunda ise artık çöküş başladı. Ermeni askerleri, Azerbaycan ordusu karşısında daha fazla direnemeyerek mevzilerden kaçmaya veya teslim olmaya başladı. 

Ermenistan ordusunun komutanları askerlerin kaçmaları önlemek amacıyla motivasyon konuşmaları yapıyor, fakat çatışacak gücü kalmayan askerler cepheyi terk etmeyi sürdürüyor. 

Ortaya çıkan son görüntülerde, Ermeni askerlerinin "üç gündür yağışın altında beklediklerini ve kendilerine yiyecek verilmediğini" söyledikleri fark ediliyor. "Burada ne asker ne de insan var!" diyen Ermeni askerlerinin isyan ettikleri görülüyor.

Ermeni askerleri geri püskürtüldü

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların Gubadlı, Fuzuli ve Hocavend istikametlerinde yoğunlaştığı ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermeni askerlerinin saldırı teşebbüsünün önüne geçildiği belirtildi. Azerbaycan ordusu karşısında kayıplara uğrayan Ermeni askerlerinin geri püskürtüldüğü kaydedildi. 

Azerbaycan askerleri tarafından Ermeni ordusunun 18'inci motorlu piyade tümenine ait ön yönetim karakolunun ortadan kaldırıldığı ifade edildi. Hayatını kaybeden Ermeniler arasında söz konusu tümenin kurmay başkanının da yer aldığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, Ermeni askerlerinin imha edilen teçhizatları şöyle sıralandı:

4 tane D-30 obüsü,

3 tane D-20 obüsü,

1 tane T-72 tankı,

1 tane Grad füze sistemi,

1 tane Osa uçaksavarı,

6 tane otomobil,

1 tane radar istasyonu.

Öte yandan, Ermenistan ordusunda bulunan birçok personelin de ortadan kaldırıldığı kaydedildi. 

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan insani ateşkes 26 Ekim günü başlamış, fakat Ermenistan yine ateşkesi ihlâl eden taraf olmuştu.

Yorumlar (0)