Ermeniler ateşkesi ilerlemek isteyerek deldiler

Azerbaycan ordusu, ateşkesi "ilerleyerek" delmek isteyen Ermeni askerlerini geri püskürttü.

DÜNYA 27.10.2020, 08:21 27.10.2020, 15:05
Ermeniler ateşkesi ilerlemek isteyerek deldiler

Ermeni ordusu, insani amaçlı ateşkese karşın cephe hattının farklı yönlerinde sivil yerleşim yerlerine ve Azerbaycan askerlerine ateş açtı.

Çatışmaların ağırlıklı olarak Azerbaycan ordu cephesinin Fuzuli, Gubadlı ve Hocavend istikametlerinde sürdüğü bilgisini veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan askerlerinin, Ermeni ordusunun ilerleyiş sağlamak için gerçekleştirdiği saldırı girişimlerini engellediğini ve kayıp veren Ermeni askerlerini geri püskürttüğünü bildirdi.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 18. motorlu piyade tümenine bağlı ön yönetim karakolunu yok ettiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ölen Ermenistan askerlerinin içinde 18. motorlu piyade tümeninin kurmay başkanının da olduğunu kaydetti.

Cephenin farklı yönlerinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 1 adet T-72 tankı, 4 adet D-30 ve 3 D-20 obüsü, 1 adet Osa uçaksavarı, 1 adet Grad füze sistemi, 1 adet radar istasyonu ve 6 adet askeri otomobilinin yok edildiği, çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz duruma getirildiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephedeki durumun Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğunu duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından, Azerbaycan ile Ermenistan taraflarının Dağlık Karabağ genelinde insani amaçlı geçici ateşkes konusunda anlaştığı duyurulmuş, ateşkes 26 Ekim Pazartesi günü yerel saatle saat 08.00'de yürürlüğe konmuştu. Ermenistan ordusu üçüncü ateşkesi de 4. dakikada ihlal etmişti.

Yorumlar (0)