Ermeni ordusu ağır kayıp verdi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ağır kayıp verdirmeye devam ediyor.

DÜNYA 15.10.2020, 09:02 17.10.2020, 13:12
Ermeni ordusu ağır kayıp verdi

Ermenistan silahlı Kuvvetlerinin saldırı girişimlerini önleyen Azerbaycan ordusu, Ermeni güçlerine ağır kayıplar verdirdi.

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntülerle belgelendirerek uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdam, Ağdere, Cebrail, Fuzuli ve Hadrut yönünde gerilimin, çatışmaların ilk günkü sıcaklığında sürdüğünü bildirdi.

Ermenistan ordusunun gece boyunca saldırılar düzenlediği ve tüm bu saldırıların Azerbaycan ordusu tarafından engellendiğini kaydeden Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiğini ve geri çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kahraman Azerbaycan ordusunun, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait 2 adet T-72 tankını, 1 adet Tor-M2KM uçaksavarı, 4 adet Grad füze sistemini, 1 adet D-20, 1 adet D-30 ve 2 adet D-1 obüsünü, birkaç adet insansız hava aracını (İHA) ve birkaç ZPT'yi (zırhlı personel taşıyıcı) imha ettiğini belirtti.

İşgal altındaki bölgelerde Ermenistan ordusuna ciddi darbe vurulduğunu vurgulayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, düşmanın bölgede mühimmat, araç ve yakıtının tükenmek üzere olduğuna dair tespitlerinin bulunduğunu aktardı.

Azerbaycan ordusunun titizlikle insani ateşkese uyduğunun altını çizen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun tüm cephe hattı boyunca avantajlı konumda olduğunu kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan ordusunun ısrarla insani ateşkesi alenen ihlal etmeyi sürdürdüğü ve sivil yerleşimlerin bulunduğu Ağcabedi, Ağdam, Goranboy ve Terter illerini toplarla hedef aldığı duyuruldu.

Yorumlar (0)