Ermeni opera sanatçısı etkisizleştirildi

Azerbaycan ordusuna karşı savaşmak için Ermeni ordusu cephesine koşan opera sanatçısı etkisizleştirildi.

DÜNYA 09.10.2020, 09:47
Ermeni opera sanatçısı etkisizleştirildi

Lübnan'da dünyaya gelen ve 34 yıl boyunca Lübnan vatandaşı olarak yaşayan Ermeni asıllı ırkçı opera sanatçısı Kevork Hadjian'ın iki gün önce Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında öldüğü bildirildi.

27 Eylül Pazar günü saat 06.00'da Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini hedef alarak çatışmaları başlatan Ermenistan'ın, Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıpları sürerken Ermeni basınında da dikkat çeken bir haber yayınlandı.

1971 senesinde Lübnan'da dünyaya gelen ve 34 yıl boyunca Lübnan vatandaşı olarak bu ülkede yaşadıktan sonra 2005 senesinde Ermenistan'a dönen ve vatandaşlık alan Ermeni asıllı ırkçı opera sanatçısı Kevork Hadjian, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırması ve arkasından başlayan şiddetli çatışmalar sonrası, ülkesindeki gençlere cesaret vermek için askerlik şubesine gitmiş ve cephede Azerbaycan ordusuna karşı savaşmak için kayıt yaptırmıştı.

Ciddi anlamda asker ihtiyacı bulunan, sıkıyönetim tedbirleri kapsamında belirli yaş aralığındaki erkeklerin yurt dışına çıkışına izin vermeyen Ermenistan, ırkçı opera sanatçısı Kevork Hadjian'ın temsili müracaatını kabul etmiş ve cepheye götürmüştü.

Ermenistan'daki faşist partilerden biri olan Ermeni Devrimci Federasyonu'nun da üyesi olan ırkçı operacı Kevork Hadjian'ın, 7 Ekim 2020 Çarşamba günü yaşanan çatışmalarda öldüğü bildirildi.

ermeni opera sanatçısı Kevork Hadjian

Azerbaycan ordusu tarafından etkisiz hâle getirilen ve bir daha tank önünde sözde sanatını icra edemeyecek olan Ermeni asıllı faşist operacı Kevork Hadjian'ın, Ermenistan ordusu için yazdığı ve çok ağır faşist sözlere sahip birçok parçası bulunuyor.

Yorumlar (0)