'Erkek hakimiyetini ortadan kaldırma bakanlığı' kuruldu!

Bolivya’da 'Kültürler, Dekolonizasyon ve Depatriarkalizasyon Bakanlığı' oluşturuldu. Bakan olarak da Bolivya Yerli Köylü Kadınlar Ulusal Konfederasyonu'nu temsil eden Sabina Orellana göreve atandı.

DÜNYA 26.11.2020, 20:13 26.11.2020, 20:31
'Erkek hakimiyetini ortadan kaldırma bakanlığı' kuruldu!

Latin Amerika ülkesi Bolivya’da, 'Kültürler, Dekolonizasyon ve Depatriarkalizasyon Bakanlığı' kuruldu. Bakan olarak ise Sabina Orellana göreve atandı. Sabina Orellana, ayrıca Bolivya Yerli Köylü Kadınlar Ulusal Konfederasyonu'nu da temsil ediyor.

"Erkek egemenliğini ortadan kaldırmak..."

Bolivya İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ismi 'Kültürler, Dekolonizasyon ve Depatriarkalizasyon' (erkek egemenliğini ortadan kaldırma) olan söz konusu bakanlığın, 'haysiyet ve egemenliğe dair kültürel politikaları teşvik etme ve eş zamanlı olarak milletler arasındaki eşitsizlikleri tersine çevirme görevine sahip olacağı' ifade edildi.

Açıklamaya göre, Devlet Başkanı Luis Arce, bakanlığın görevi ile ilgili olarak, “Sömürgeciliği ve erkek egemenliğini ortadan kaldırmak, milliyetler arasındaki olduğu kadar erkeklerle kadınlar arasındaki eşitsizliği de ortadan kaldırmak; birini diğerine tabi kılan tek sesli bir dünya görüşünün egemenliğini kırmaktır.” dedi.



Yorumlar (0)