Erdoğan, Putin ve Zelenski ile görüştü: Gündem Kahovka Barajı'nda patlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ve Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan iki lidere, Kahovka Barajı'nda patlamaya dair detaylı bir incelemenin hiçbir şüphe oluşturmayacak biçimde yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

DÜNYA 07.06.2023, 16:48
Erdoğan, Putin ve Zelenski ile görüştü: Gündem Kahovka Barajı'nda patlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ve Rusya lideri Vladimir Putin ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana maddesi ise Kahovka Barajı'ndaki patlama oldu.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenski arasında gerçekleştirilen görüşmede, Kahovka Barajında meydana gelen patlamaya dair ayrıntılı inceleme adına savaşan taraflardan uzmanların, Türkiye ve Birleşmiş Milletler içerisinde olmak üzere uluslararası toplumun katılım sağlamasıyla bir komisyon oluşturulabileceğini dile getirdi.

Türkiye olarak bu noktada imkanlar dahilinde elden gelenin yapılmaya hazır olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoruna benzer bir müzakere şeklinin izlenebileceğini de belirtti.

Çatışmalar devam ettikçe insani kayıpların daha da artacağına işaret eden Erdoğan, acil barışın oluşturulmasını kararlılıkla devam ettireceklerini dile getirdi.

Rusya lideri Vladimir Putin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşında meydana gelen gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinde de Kahovka Barajında meydana gelen patlamaya dair, detaylı kapsamlı bir soruşturmanın gerçekleştirilmesi düşüncesini yeniledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Anlaşmasının devam etmesine dünyadan büyük bir önem gösterildiğine işaret ettiği ve söz konusu mutabakatın hayati bir rol oynadığına işaret etti.

Yorumlar (0)