Erdoğan'la görüşürken bakın yanında kimler varmış!

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de katılmış.

DÜNYA 09.10.2019, 09:57
Erdoğan'la görüşürken bakın yanında kimler varmış!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki bölücü terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik olası askerî harekâtından önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in katıldığı ortaya çıktı.

Pentagon'dan habersiz mümkün mü?

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki bölücü terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik olası askerî harekâtından önce, "Amerikan askerlerini bölgeden çekme kararını, Pentagon'dan habersiz aldığı" iddialarına yönelik tartışma devam sürüyor. 

Pentagon'un, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ABD Başkanı Donald Trump'ın kararından haberdar olduğu açıklamasının ardından Reuters haber ajansı, Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında pazar günü gerçekleşen telefon görüşmesine katıldığını haberleştirdi.

Beyaz Saray duyurmuştu

Donald Trump-Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin ardından Beyaz Saray bir basın açıklamasıyla Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağını, Amerika'nın bu operasyona müdahil olmayacağını ve bölgedeki Amerikan askerlerini de çekeceğini duyurmuştu.

Yapılan bu açıklama, hafta başından bu yana Amerika'nın başkentinde büyük yankı uyandırdı.

Yorumlar (0)