Erdoğan konuştu, Finlandiya harekete geçti: Temas kurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Türkiye ile temasa geçildiğini kaydeden Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Henüz bir şey söylemek için erken. Konumumuz değişmedi, plana sadık şekilde ilerliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 30.01.2023, 16:39 31.01.2023, 13:41 Hakan Öksüz
Erdoğan konuştu, Finlandiya harekete geçti: Temas kurduk

Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar, Avrupa basınında gündeme oturdu. Erdoğan'ın, "Finlandiya ile ilgili farklı bir sürecin izlenebileceği ve İsveç'in şok olacağı" şeklindeki açıklaması, Finlandiya'yı harekete geçirdi. 

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, gazetecilere yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerinin ardından Türkiye ile acil şekilde temas kurulduğunu söyledi. NATO'ya üyelikle ilgili politikalarının değişmediğini vurgulayan Niinistö, "Türkiye ile hem cumhurbaşkanlığı hem de dışişleri bakanlığı düzeyinde temas kuruldu." dedi.

"İsveç'in üyeliği bizim için önemli"

Henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini ve bu aşamada söylenecek yeni bir şeyin olmadığını kaydeden Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, "Sadece bir açıklama üzerinden hareket ederek yeni bir konum almak doğru değil. Türkiye'nin bizimle ilgili politikasında süreç içinde değişiklikler ve gelişmeler oldu. Türkiye'ye verdiğimiz sözlerin arkasındayız. İsveç ile birlikte hareket ediyoruz. Belirleyici bir nokta olmasa da İsveç'in NATO üyeliği bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)