Erdoğan'ın İncirlik resti sonrası Pentagon'dan açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İncirlik restinin ardından ABD'den açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kaynağı, Washington'ın Türkiye'yi S-400 hava savunma sistemi ve Suriye konusunda daha yapıcı bir politikaya teşvik etmeye çalıştığını bildirdi.

DÜNYA 16.12.2019, 13:31 16.12.2019, 15:32
Erdoğan'ın İncirlik resti sonrası Pentagon'dan açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine tepki göstererek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız." demişti. 

Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kaynağı, "Türkiye'deki güçlerimizi, NATO müttefikimiz, stratejik partnerimiz olan bu ülkenin korunmasına yardım etmeye, çalışmaya yönelik on yıllardır var olan sorumluluğumuzun sembolü olarak görüyoruz." açıklamasında bulundu. 

Kaynak, Trump yönetiminin Türkiye'yi S-400 hava savunma sistemi, Suriye ve görüş ayrılıklarının bulunduğu diğer konularda daha yapıcı politikaya teşvik ettiğini ve diyalog kurma çabasında olduğunu kaydetti.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de yayınlanan "Gündem Özel" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı. 

ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesinin ardından İncirlik üssüne ilişkin net mesajlar veren Erdoğan, "İncirlik üssünün kapatma gibi bir karar söz konusu olursa bu bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Eğer karşımıza bizim yaptırımlar gibi tedbirlerin hayata geçirilmesi durumunda biz de mütekabiliyet çerçevesinde gereken cevabı veririz." demişti.

Erdoğan, ABD'nin tamiri mümkün olmayan adımlar atmamasının her iki taraf için de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye bir kabile devleti değildir. 2 bin yılı aşkın bir tarihe sahip Türkiye'ye bunu reva görmek karşılıksız kalabilecek gibi değildir. Biz kaldı ki stratejik ortağız. Peki, yapılanlar ne? Bunları oturup düşünmeleri lazım. Farklı hareket etmeye devam ederlerse bizim de verecek cevaplarımız var." ifadelerini kullanmıştı.
 

Yorumlar (0)