Erdoğan-Biden görüşmesi ABD basınında!

NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, önemli konuları masaya yatırdı. Görüşmenin ayrıntılarını manşetlerine taşıyan ABD basını, "Biden, Erdoğan'a teşekkür etti" yorumunda bulundu. İki liderin, F-16 savaş uçaklarının satışı konusunu da ele aldığı ifade edildi.

DÜNYA 30.06.2022, 11:13 Hakan Öksüz
Erdoğan-Biden görüşmesi ABD basınında!

NATO Liderler Zirvesi, dün İspanya'nın başkenti Madrid'de yapıldı. Zirvede NATO üyesi 44 ülkenin lideri ile birlikte dışişleri ve savunma bakanları da hazır bulundu. Sonuç bildirgesinde Rusya'ya karşı mücadele edileceği, NATO'nun doğu bölgesindeki kuvvetlerini artıracağı ve Finlandiya ile İsveç'in ittifaka davet edileceği kararlarının yer aldığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında diğer ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler yaptı. Erdoğan, dün saat 18.45'te başlayan görüşmede ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Türk ve ABD'li heyetlerin de katılımıyla gerçekleştirilen görüşmenin ayrıntıları, ABD basınına yansıdı. 

Biden, Erdoğan'a teşekkür etti!

The Hill gazetesi, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü. Görüşmede Joe Biden'ın, Ukrayna'daki depolarda kalan milyonlarca ton tahılın kurtarılması için sarf ettiği çabalar nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi. Gazeteye göre iki lider, F-16 savaş uçaklarının satışı konusunda da anlaşma sağladı.

"Erdoğan kazandı"

Joe Biden ile Erdoğan arasındaki görüşmeye yer veren Guardian gazetesi, "Kazanan Erdoğan oldu." ifadesine yer verdi. ABD Başkanı Biden'ın, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliğini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi. Görüşmede Ukrayna'daki tahıl stoklarının ve F-16 satışı konusunun da gündeme geldiği aktarıldı.

"Kaybeden Putin oldu"

İki lider arasındaki görüşme; Times of Israel, New York Post ve Amerika'nın Sesi gazetelerine de yansıdı. Biden'ın Erdoğan'a "Mükemmel bir iş çıkarıyosun." dediği kaydedildi. Türkiye'nin de onayıyla birlikte Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği önünde herhangi bir engelin kalmadığını bildiren ABD basını, "Kaybeden Putin oldu" yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)